2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Kásler önkényesen nevez ki új igazgatókat – A DK visszaadná az iskolákat az önkormányzatoknak

Kásler önkényesen nevez ki új igazgatókat – A DK visszaadná az iskolákat az önkormányzatoknak

Botrányok tömegével indul az idei tanévkezdés. Kásler Miklós miniszter több száz új iskolaigazgatót nevezett ki az intézmények élére, gyakran a szakmai szempontok mellőzésével, a pedagógus és szülői közösség vélemények figyelmen hagyásával. A júliusban elfogadott botrányos, fideszes köznevelési törvény értelmében pedig ezt a jövőben megtehetik majd úgy is, hogy sem a szülők, sem a tantestület, sem a diákok véleményét nem kérdezik meg a nyakukba ültetett igazgatóról.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Kásler önkényesen nevez ki vezetőket. Mi, európai magyarok úgy látjuk, nem felülről kell beejtőernyőztezni kis kedvenc aparattcsikokat, hanem olyan iskolaigazgatók kellenek, akiknek valóban szívügye az intézmény jóléte. Ezért fogjuk visszaadni az önkormányzatoknak az iskoláknak, hogy a helyiek, a pedagógusok mondhassák meg, ki legyen az iskolaigazgató.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum