2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:Varga Judit mondjon le!

Törvénytelenül felvett lakhatási támogatás, nyaraló felújításra költött csok-támogatás, 8 milliós önerőből 200 milliós bankhitel?

Varga Judit igazságügyminiszter gusztustalan ingatlanügyletei kapcsán a klasszikus Hofi-idézet jut eszünkbe, miszerint „Az igazságból elveszett az i!”

Az újabban a Facebook-ot támadó miniszterről korábban megírta több hazai hírportál is, hogy Varga Judit úgy vette fel a havi 300 ezer forintot lakhatásra, hogy eközben a családjának a tulajdonában volt egy budapesti ingatlan, amelyet az Airbnb-n keresztül adtak ki, s amelyből így körülbelül évi 4 millió forint jövedelme származott.

Aztán a napokban érkezett az újabb hír, miszerint Varga Judit igazságügyminiszter és férje, Magyar Péter 8 millió forintos önerő felmutatásával 200 millió forintért vásároltak öt (!!!) ingatlant a budai hegyvidéken, és ehhez 192 millió forint bankhitelt vettek fel. Ezt csinálja valaki utánuk! Tehát miközben magyar fiatalok százezrei, családok tízezrei elérhetetlen távolságra vannak a saját lakásuk megvásárlásától, addig az  igazságügyiminiszter komoly ingatlanportfóliót vásárol fel messziről bűzlő hitelkonstrukció segítségével.

Akiknek pedig ez sem lenne elég, nos, azoknak ma érkezett a hír, miszerint Varga Judit és férje 2017-ben a három gyerek után járó 10 milliós csok-támogatást lehívva újított föl egy házat Balatonhenyén. Igen, a kormány azon otthonteremtési támogatásáról van szó, amit elvileg csak olyan házra lehet fölvenni, ahol az ember életvitelszerűen lakik. A kiskapu, hogy a balatonhenyei ház nyilván nem nyaralóként, hanem családi házként van nyilvántartva. De egy másik csok-feltétel szerint a támogatást felvevőknek azt is vállalniuk kell, hogy 10 évig, illetve a meglévő gyermek nagykorúvá válásáig, életvitelszerűen ott kell lakniuk.

Egy normális országban egy ilyen miniszterről ma már, mint a közjogi tisztségéről lemondott ex-miniszterként beszélnénk, de mivel Orbán Viktor velejéig korrupt, és a kormányfő környezetének köztörvényes bűncselekményeitől hemzsegő Magyarországán élünk, ezért a néppárti Jobbik kénytelen felszólítani Varga Juditot az azonnali lemondásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek