2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Jobbik:Súlyosan sérti a jogszabályokat a Nemzeti Választási Bizottság határozata!

Az NVB tegnapelőtt kiadott 41/2020. számú határozata nyilvánvalóvá tette, hogy az elviekben a szabad és demokratikus választások biztosítása szempontjából legfontosabb államigazgatási szerv is Orbán Viktor kottájából játszik.

Mostanra már közismert, hogy Orbán Viktor pártja, a Fidesz minden eszközzel próbálja megakadályozni, hogy az ellenzéki pártok összefogással elsöpörjék a kormánypárti kétharmadot, ezért Orbánék mondvacsinált okokra hivatkozva megfellebbezték a borsodi közös ellenzéki jelölt, Bíró László indítását. A demokráciát és a jogállamiságot megcsúfoló lépéshez egy szándékosan nyakatekert jogászkodás szolgált ürügyül, vagyis az, hogy a Fidesz, és a Fidesz ökleként funkcionáló NVB szerint nem Jakab Péter a Jobbik elnöke. Jakab Pétert ugyanakkor már idén január 25-én elnökké választotta a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki párt kongresszusa, és Jakab Péternek erről már július 7-e óta jogerős végzés van a kezében. Ő a Jobbik elnöke, azonban a bíróság ezt még mindig nem vezette át a birosag.hu nevű honlapra.

A korábban a Fidesz által jelölt és megválasztott Rádi Péter NVB-elnök által szignózott, augusztus 24-én kelt határozat sok sebből vérzik és súlyosan jogszabálysértő. Az NVB érvelése jogi nonszensz, és egészen egyszerűen hajmeresztő. A Nemzeti Választási Bizottságnak és annak elnökének ugyanis tudnia kell, hogy az általa hivatkozott „ítélkezési szünet” a civil szervezetekkel kapcsolatos nyilvántartásba vételi eljárásban vonatkozó rendelkezések tekintetében nem alkalmazhatóak, tehát a Jakab Péter elnökségét kimondó bírósági végzés jogerős. Az NVB jogellenes döntésének egyenes következménye, hogy súlyosan sérül magyar választópolgárok szabad választáshoz való joga, illetve az esélyegyenlőség elve, amely a választás jogi szemszögéből megengedhetetlen, vagyis épp ez a döntés eredményezi azt, hogy nem tiszta feltételek között zajlik majd a voksolás. Egy demokratikus jogállamban az NVB-nek éppen efölött kellene őrködnie.

A Fidesz diktálta NVB-s jogi csűrés-csavarás megindokolja a megindokolhatatlant, mégpedig azt, hogy a magyar országgyűlés legnagyobb frakciójával rendelkező ellenzéki pártja jelenleg nem indulhat választásokon, nem indíthat jelöltet. Ilyen és hasonló nonszensz döntésekkel a magyar állampolgárok a rendszerváltás óta eddig csak Orbán keleti diktátorhaverjairól szóló hírekben találkozhattak, azonban most már úgy tűnik, hogy Orbán Viktor annyira tart az ellenzéki pártok összefogásától és az „egy az egy ellen” megmérettetésétől, hogy – az NVB kézi vezérlésével – új szintre lépett a hibrid rezsimek irányába.

Tehát még egyszer leszögezzük: mi minden feltételt teljesítettünk, a bíróságnak pedig már régen jogerősen be kellett volna jegyeznie a változásokat! Ezt nem tette meg, ezért nincs most a Jobbiknál papíron hivatalos aláíró. Azzal, hogy elmulasztották ezt a bejegyzést, ismét a Fidesznek kedveznek. Az NVB is jól tudja, hogy nekünk van igazunk. A Fidesz, a bíróság és az NVB közösen, alávaló és nyakatekert módon ki akarja zárni a parlament legnagyobb frakciójával rendelkező ellenzéki pártot az időközi választásból. A miértre pedig nagyon egyszerű a válasz: azért, mert félnek a vereségtől!

Természetesen ezt nem hagyjuk annyiban! A Kúriához fordultunk jogorvoslatért, és bízunk abban, hogy ott végre talán bölcsen és elfogulatlanul fognak majd dönteni!

Egyúttal felszólítjuk Rádi Pétert és az általa vezetett NVB-t, hogy hagyjanak fel a súlyos jogsértéssel, és döntéseikkel ne Orbán Viktort, hanem a magyar népet, a magyar állampolgárok érdekeit szolgálják!

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…