2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Jobbikos siker: nem vezetik be Miskolcon a telekadót

„A pofátlanság netovábbja lett volna a telekadó bevezetése. Örülünk annak, hogy a Jobbik nyomására Miskolc polgármestere visszavonta az újabb ingatlanadó bevezetésére irányuló fideszes javaslatot” – hangzott el a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján. Egy órával a Jobbik telekadót ellenző nyilvános sajtótájékoztatója előtt Miskolc fideszes polgármestere meghátrált, és visszavonta az új adónem bevezetésére irányuló kormánypárti javaslatot – tájékoztatta a sajtó képviselőit Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő. A politikus elmondta, a Fidesz eredetileg megadóztatta volna többek között azokat a lyukói telektulajdonosokat is, akik évek óta nem jártak a telkükön, mert vagy félnek kimenni, vagy már nem látják értelmét, hiszen azt „letarolták” a bűnözők.

Kedd reggel a városvezetés a helyi hírportálon még azzal nyugtatta a lakosságot, hogy az átlag miskolciak nem éreznek majd semmit a telekadóból, délre azonban – ahogy Jakab fogalmazott – Kriza Ákost maga alá gyűrte a népharagtól való félelem, s két év után végre kimondta az igazat: Miskolc lakossága nem terhelhető tovább.

„A Jobbik jelen esetben egyet ért Kriza Ákossal, akinek kijelentésével akkor is szembesíteni foguk a városvezetést, amikor várhatóan a decemberi közgyűlésen közüzemi díjemelésekre tesz majd javaslatot a Fidesz” – jelentette ki a Jobbik miskolci alelnöke.

Pakusza Zoltán, a párt miskolci elnöke arról beszélt, hiába vállalta át az állam az önkormányzati adósság egy részét, ha elviszi a bevételek jelentős hányadát is. A Fidesz most még visszatáncolt a megszorítástól, a Jobbik által szorgalmazott forrásteremtő városgazdálkodás híján azonban csak idő kérdése, mikor vezet be újabb sarcokat a városvezetés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…