2021. 07. 29. csütörtök

Márta, Flóra
1 EUR 358 HUF
1 GBP 421 HUF

Jobbikos siker: kötelezték Miskolc önkormányzatát az ivóvíz biztosítására

A Jobbik után az alapvető jogok biztosa is felszólította Miskolc fideszes vezetését: biztosítsák a város belterületén az ivóvízellátást azoknak a nyugdíjasoknak, akik erre évek óta hiába kérik az önkormányzatot.
A Jobbik közel egy éve szólította fel Kriza Ákost: biztosítsa a város az ivóvizet azoknak a miskolctapolcai nyugdíjasoknak, akik erre évek óta hiába kérik az önkormányzatot, mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője emlékeztetett: a városvezetés korábban úgy reagált: az önkormányzat eleget tesz a törvényi előírásnak, a Nagykőkötő utcában élő idősek számára azonban nem kötelező biztosítani a vezetékes ivóvizet.

A Jobbik segítségével a lakók az alapvető jogok biztosához fordultak, Székely László ombudsman pedig megállapította, a miskolci önkormányzatnak külterületen nem feltétlenül, belterületen azonban, mint amilyen a miskolctapolcai utca is, igenis törvényi kötelessége biztostani az ivóvizet, ezért ennek teljesítésére szólította fel a városvezetést.

Jakab Péter úgy értékelt: a Jobbik ellenzékből is képviseli a tisztességes miskolciakat, ennek része a mostani siker, a városvezetésre nézve ugyanakkor szégyen, hogy miközben „okos városról” beszélnek, egy 8 millió forintos beruházást sem képesek önszántukból megvalósítani annak érdekében, hogy idős emberek egészséges ivóvízhez jussanak a XXI. században. Ott ugyanakkor, ahol ez még az ombudsman szerint sem feltétlenül kötelező – ilyen a külterületnek számító Lyukóvölgy – azok is kapnak vizet, akik ezért nem hajlandóak fizetni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Judy hálás a sorsnak, hogy lánya nem mindenben ütött rá. Az egyik ilyen az alkatuk, igaz újabban Judynak sincs gondja a megjelenésével, hiszen egy tud…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum