2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF

Jobbik:Mit ér a munkás, ha magyar?

Mit ér a munkás, ha magyar? – tesszük fel a kérdést a munka ünnepén. A multik gyarmatává és a Fidesz újfeudális oligarcháinak tartományává züllesztett Magyarországon bizony keveset. Talán még soha nem voltak olyan aktuálisak Veres Péter majd évszázados szavai, mint manapság: „Dolgozunk barom módra, mások teszik el a hasznát…”

A bérek és a munkakörülmények tekintetében uniós sereghajtóként kullog Magyarország, ami nem csoda, hiszen miközben stratégiai partnerséget ajánlottak a multinacionális cégeknek, addig stratégiai cselédséget kényszerítettek a magyar dolgozókra. Ahol a tőkevonzó képesség fő vezérelve a bérek alacsonyan tartása és a munkavállalói jogok megkurtítása, ott törvényszerű, hogy a multinacionális vállalatok globális értékláncainak alján reked a nemzetgazdaság, ott törvényszerű, hogy magyar munkavállalók tömegei süllyednek kizsigerelt bérrabszolga-létbe.

Az elmúlt ciklusokban a szociopata neoliberális dogma szellemében lefegyverezték a szakszervezeteket, a magyar munkavállalókat pedig feláldozták a tőkeérdekek oltárán, hogy olcsó bérrabszolgákat, engedelmes biorobotokat állítsanak elő a multik és a hazai Döbrögik, valamint Oberstrómanführerek számára.

Azonban mi valóban hiszünk abban, hogy a társadalom fő szervező ereje a munka. De ha ezt az országot nem gondos, hanem enyves kezek kormányozzák, akkor a munka elveszítheti a becsületét. Viszont ha a munka elveszíti a becsületét, akkor a társadalom tartópillérei rendülnek meg. Éppen ezért a Jobbik minden tőle telhetőt el fog követni egy érdemelvű társadalom, egy szabad és igazságos Magyarország megteremtése érdekében. Továbbra is azért fogunk dolgozni, hogy a XIII. Leó pápa által az 1891-es Rerum novarumban írt útmutatás, azaz, hogy „rút és embertelen dolog embertársainkat a puszta haszonszerzés eszközeként használni” végre a hazai politika kőbe vésett alapigazságává válhasson.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum