2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Jobbik:Fideszes “munkahelyteremtés” – 25 százalékos leépítés 3 év alatt

Miközben Kriza Ákos szerint a Fidesz hatalmas sikereket ért el a munkahelyteremtés területén, addig épp az önkormányzat generálja a legnagyobb munkanélküliséget Miskolcon, jelentette ki Jakab Péter.

Kriza Ákos ismét telekürtölte a médiát a szokásos sikerpropagandával, miszerint 2010 óta 3 ezerrel csökkent Miskolcon a munkanélküliek száma, azt azonban már nem tette hozzá, hogy ez idő alatt több mint 5 ezerrel csökkent a lakosságszám is, kezdte szerdai sajtótájékoztatóját a Jobbik polgármesterjelöltje. Hozzátette, Kriza nemhogy munkahelyeket nem teremtett, de látva az adatokat, épp a fideszes önkormányzat volt a munkanélküliség egyik legnagyobb generálója: a Holding tagvállalatainál 2010 és 2013 között átlagosan 25 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma, ami nem egyszerűen elbocsátást, hanem munkahelyek, státuszok megszüntetését jelenti, húzta alá Jakab.

Kiemelte azt is: a Kriza-féle vezetés nemcsak az önkormányzati cégeknek rossz gazdája, de az ott dolgozóknak is, akiknek a havi nettó átlagkeresete 2013-ban közel 6 százalékkal ért kevesebbet, mint 2010-ben. Többségük ma a létminimumon él, kivéve az agyonpremizált vezetőket. „A Holding ma szegénységet termel” – fogalmazott Jakab Péter. Hangsúlyozta, a Jobbik forrásteremtő városgazdálkodás bevezetésével fog értékteremtő és biztos megélhetést nyújtó munkahelyeket létrehozni. Az ehhez szükséges pénzt többek között a korrupció felszámolásával és a miskolci vállalkozások helyzetbe hozásával teremtené elő a párt.

Jakab Péter
Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke,

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum