2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Jobbik:Az anyaság fokozottan támogatandó női hivatás

A Jobbik anyák napján sok szeretettel köszönti az édesanyákat, tisztelettel adózunk a magyar nép, a magyar családok érdekében vállalt anyai hivatásuk előtt. A demográfiai válság évtizedek óta Magyarország egyik legsúlyosabb kihívása, melynek megoldása pártszínektől függetlenül kormányzati ciklusok óta várat magára.

A Jobbik ezért eddig is és ezután is kiemelt programpontjának tekinti a gyermeket vállaló családok fokozott mértékű támogatását. Az általunk korábban már benyújtott, de akkor még lesöpört indítványok, így például a kétgyermekesek családi adókedvezményének kiterjesztése szükséges, de korántsem elégséges, apró lépés a népességfogyás megállítása érdekében.

A nemzeti néppárt szerint a népszaporulati trend megfordítása érdekében elengedhetetlen a családbarát munkahelyek és felsőoktatási intézmények kialakítása, hogy a gyermekek minél többet lehessen édesanyjukkal vagy édesapjukkal. A családfenntartási költségek mérsékléséhez a gyermeknevelési cikkek áfáját 5 százalékra kell csökkenteni. Államilag támogatott otthonteremtési és bérlakás-építési programmal kell segíteni a fiatal családok lakhatását. A családtámogatási rendszer juttatásai a nyugdíjakhoz hasonlóan legyenek inflációkövetők! A nemzeti néppárt a szülői hivatás elismerése érdekében bevezetné a szülői életjáradék intézményét, hogy a felnőtt gyermekek személyi jövedelemadójukból automatikusan támogathassák idős korba lépett szüleiket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek