2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik:A miskolci önkormányzat ne számolja fel a megyei légiközlekedést!

A városvezetés április közepével a repülőtér bezárása mellett döntött. Ez a megyei légi közlekedés teljes megszűnését eredményezné. A miskolci repülőtér felszámolásával Borsod-Abaúj-Zemplén lenne az egyetlen megye az országban, amelyik nem rendelkezik működő repülőtérrel.  A Jobbik előterjesztést nyújtott be abból a célból, hogy az önkormányzat tegyen intézkedéseket a légiközlekedés folyamatosságának biztosítása érdekében – kezdte sajtótájékoztatóját Badány Lajos.
A közelmúltban új gyáregység létesítéséhez területet kereső BMW éppen azzal indokolta a szomszédos megyeszékhely, Debrecen mellett hozott döntését, hogy Miskolc nem rendelkezik az igényeinek megfelelő repülőtérrel. Ezzel városunk egy több mint 300 milliárdos befektetéstől esett el, amely nagyságrendileg ezer új munkahelyet teremtett volna – ismertette az előzményeket a Jobbik képviselője.  A repülőtér tervezett megszüntetése és a légimentő bázis egy felszállóhelyre történő beszorítása ellehetetleníti a más területekről ideérkező helikopterek leszállását, illetve a repülőgépen továbbított életmentő és transzplantációs eszközök fogadását, ami a teljes egészében Miskolcra épülő megyei sürgősségi ellátás veszélyeztetését vonja maga után.

Felhívta a figyelmet arra, hogy egy repülőtér üzemeltetése gazdasági célszerűségen túl katasztrófa elhárítás valamint a honvédelem szempontjából is fontos stratégiai létesítmény, így megszüntetése komoly biztonsági kockázatot is rejt magában

Badány hangsúlyozta, hogy nem elfogadható az a megközelítés, mely szerint a város légiközlekedésének biztosítása kapcsán az önkormányzatnak semmilyen feladata vagy felelőssége nem lenne.

Különösképpen nem elfogadható, hogy repülőtér hiányában Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye légiközlekedése megszűnjön. Ezért egy létesítendő, új repülőtér üzembe helyezéséig a légiközlekedést a jelenlegi helyen szükséges biztosítani.

A Jobbik önkormányzati képviselője végezetül felkérte a polgármestert, hogy haladéktalanul tegyen intézkedéseket annak érdekében, hogy Miskolc városa – az összes magyarországi megyeszékhelyekhez hasonlóan – stabil üzemeltetői háttérrel és köztulajdonban levő, nonprofit alapon működtetett repülőtérrel rendelkezzen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum