2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Jobbik:A miskolci Fidesz utasítsa el a kvótarendszert

Miközben a Fidesz-KDNP koalíció a nagyközönségnek szánt médiában látszólag határozottan elutasítja a menekültkvóta rendszert, Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke szerint el kell fogadnunk az Unió döntését.
A témában tartott sajtótájékoztatót a Jobbik csütörtökön. Badány Lajos szerint a kettős beszéd régóta uralja a kormány kommunikációját, hiszen Orbán Viktor korábban külföldi diplomaták megnyugtatására kijelentette: „ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek”. Tehát létezik a magyar lakosságnak szánt kampánykommunikáció, és vele szemben a nemzetközi elvárásoknak megfelelő, ellentétes értelmű cselekvés, hívta fel a figyelmet a Jobbik önkormányzati képviselője. Mint mondta, ez a rendszerré tett gyakorlat okkal bizonytalaníthatja el a miskolci lakosságot is, mint Kriza Ákos, aki – túl azon, hogy a televízió nyilvánossága előtt tagadta le a befogadó állomások létesítésével kapcsolatos belügyminisztériumi megkeresést – nem átallotta hazugnak nevezni a Jobbik frakcióvezetőjét, mikor szembesítette őt a számára kellemetlen valósággal. Ismert az a tény is, hogy idén júliustól csak az az önkormányzat alkalmazhat államilag támogatott közmunkást, amelyik szükség szerint vállalja bevándorlók foglalkoztatását. A megyei közgyűlés fideszes elnökének nyilatkozatából pedig kiderül: a kormány tájékozódik arról, hogy megyénkben magyar diákokkal együtt oktassanak 40-50 bevándorlót, közölte Badány.

Velük ellentétben a Jobbik határozottan tiltakozik a migránsok bármilyen jogcímen történő befogadása ellen, legyen szó uniós vagy világkvótáról. „Felszólítjuk a miskolci Fideszt, hogy az országos felsőbbségük előtt tegye egyértelművé: Miskolc nem kér a migránsokból! Ugyanezt várjuk a helyi városvezetéstől is, amellyel megelőzheti a kormányzat háttérintézkedéseit” – fogalmazta meg véleményét a Jobbik politikusa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…