2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Jobbik:A Miskolc Holding nem fizeti ki a dolgozók béremelését

A Miskolc Holding igazgatósága 3 százalékos béremelést ígért a 2015-ös évre többek között a miskolci közlekedési vállalat dolgozóinak. Január 1-jétől a mai napig ebből semmit sem fizettek ki, hivatkozva a cégcsoport fizetési problémáira. Mindezt egy, a dolgozóknak kiküldött levél alapján állítja a Jobbik.

Jakab Péter frakcióvezető elmondta, tavaly a holdingnál a rövid lejáratú működési hitelek állománya 7,4-ről 9,1 milliárdra, a szállítóknak való tartozás pedig 5,5-ről 6,6 milliárd forintra nőtt, ami jelzi: a cégcsoportnak valóban fizetési gondjai vannak.

Erre a párt rendre fel is hívja a városvezetés figyelmét, azonban mindig azt a választ kapják: a Jobbik riogat, a holding gazdálkodása rendkívül jó. A dolgozóknak kiküldött levélben azonban maga a vezérigazgató, Pálffy Kinga ismeri el: nincs olyan helyzetben a vállalatcsoport, hogy kifizesse a béremelést, ráadásul a munkavállalók szerint a beígért emelést a munkaszerződésekbe sem hajlandóak átvezetni.

Jakab szerint a bérrendezés ugyanakkor nem várhat tovább, hiszen ma egy holding-dolgozó nettó átlagkeresete 13 százalékkal marad el az országos átlagtól, miközben a cégvezetők ennek sokszorosát viszik haza. „A Miskolc Holding vezetése a cégvezetők milliós juttatásainak terhére kezdje el kifizetni a dolgozók jogos béremelését. Tegyék ezt így mindaddig, amíg helyre nem állítják a holding fizetőképességét, ami eleve a feladatuk lenne” – szólított fel a Jobbik frakcióvezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum