2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:A felelősök saját vagyonukkal feleljenek a gazdáknak okozott kárért!

A legújabb agrárbotrány miatt az érintett termelők és a Jobbik is a felelősök azonnali megnevezését és számonkérését követeli a kormánytól. A Földművelésügyi Minisztérium késlekedése miatt a magyar gazdák nem kaphatják meg az Európai Bizottság által biztosított rendkívüli támogatást, mely enyhíthette volna az érintett termelők veszteségeit, amit az orosz piac elvesztése okoz számukra.

A minisztérium hibája több gyümölcságazatot is súlyosan érint. Leginkább az almatermelők kerülhetnek bajba, akiknél az átlagosnál eleve több termés vár betakarításra. Közülük sokaknak volt évek óta biztos értékesítési pont az orosz export, amit most teljes egészében elvesztettek. Ezért még inkább érthetetlen és felháborító a késés, ami több milliárd forint kárt jelent a magyar termelők számára.

Az azonnali cselekvés elkerülhetetlen, ellenkező esetben a kormány hibájából sok magyar család mehet tönkre. A Jobbik a felelősök megnevezésén túl felszólítja a kormányt, hogy kárpótolja az érintett termelőket, akár a felelősök magánvagyonával!

Apáti István és Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek