2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 482 HUF

Jobbik: Tanévkezdés

Sneider Tamás Facebook-bejegyzése: TANÉVKEZDÉS
TANÉVKEZDÉS – Az iskolába becsengetnek, a családoknak viszont nincs miből kicsengetni, mert a minimálbér bizony a létminimumot sem éri el! És ti, narancsos fiúk zengitek nap mint nap, hogy a gyerek az első, mert megkaptátok az aktuális ukázt, mindenre ezt kell most mondani! És szajkózzátok is szorgalmasan, amit a Nagy Testvér számotokra előírt, pedig a valóság ettől nagyon messze áll.

Ti néztetek már annak az anyának a szemébe, aki könnyes szemmel adja vissza a sellő mintás iskolatáskát az üzletben az eladónak, amire kislánya annyira vágyott, mert a minimálbérből bizony arra nem telik, pedig nem számít luxuskategóriának? Ti beszéltetek már azzal az apával, aki árulja a családi autót, mert nem tudják minimálbérből finanszírozni a tűzifát és a gyerekek beiskolázását, mert végzős lesz a nagyobb, és jön a szalagavató, jön a ballagás?

Ti találkoztatok már azzal a fiatallal, aki egyetemre készül, és akinek az egész nyár a többműszakos munkáról szólt, mert a szülők minimálbérből nem tudják finanszírozni az albérletet, a kollégiumba pedig négyszeres a várólista?

Ti láttátok már sírva fakadni azt a kamasz fiút, aki nem folytathatja az edzést, mert az édesanyja egyedül neveli őt és a testvérét minimálbéres fizetésből?

Narancsos fiúk! Mikor ünnepélyes keretek között megnyitjátok az idei tanévet, ne rohanjatok el gyorsan, szánjatok egy kis időt a valóságra, szedjétek össze bátorságotokat, és nézzetek szembe azzal, hogyan kezdődik egy hétköznapi családnak a tanévkezdés egy hétköznapi iskolában. Mert bizony a valóság nem látszik a ti elefántcsonttornyotokból. És akkor talán 65 milliárd forintot nem plakátokra fog költeni az ország, hanem a családok biztos megélhetésére vagy a minőségi és valóban ingyenes oktatásra!

Sneider Tamás Facebook-bejegyzése: TANÉVKEZDÉS

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum