2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Jobbik: Orbánék most eszméltek fel, hogy hiba volt elüldözni Magyarországról az egészségügyben dolgozókat

Jobbik: Orbánék most eszméltek fel, hogy hiba volt elüldözni Magyarországról az egészségügyben dolgozókat

Orbán Viktor kényszerhelyzetbe került és nagy nehezen felismerte, hogy szükség lesz orvosokra a következő hónapokban, de jobb, ha tudja: ápolókra is.

A Jobbik, mint valódi néppárt, a szakma álláspontjával összhangban, már hosszú évek óta követelte az egészségügyi dolgozói bérek gyors és radikális emelését. Üdvözöljük a béremelést, de azt nem értékelnénk túl. Ez ugyanis még mindig azt fogja jelenteni, hogy egy orvos Európa nyugati országaiban ugyanúgy a többszörösét keresi meg a magyar kollégáihoz képest. Az egészségügyi szakdolgozók bérének pedig a megduplázása is kevés lenne. Orbánnak nem Brüsszelt kellene kéthavonta kamuból megállítania, hanem a magyar emberek bérének kiegyenlítéséért, a bérunióért kellene harcolnia nap mint nap. Szomorú, hogy egy ilyen súlyos válsághelyzet kell ma ahhoz, hogy az orvosok bérét rendezzék, úgy, hogy a szakdolgozók bére most sem kerül érdemi emelésre. Reméljük, ahhoz nem kell sok magyar honfitársunknak éhen halnia, hogy rájöjjön a kormány, általánosságban is fel kell zárkóztatni a magyar béreket.

Az első lépés után a kormány remélhetőleg élni fog a lehetőséggel, hogy a hálapénzzel leszámoljon, és végre az ápolók, szakdolgozók is komoly fizetésemelésben részesülhessenek. Bízzunk benne, hogy a jövőben nemcsak akkor jut a kormány eszébe az egészségügyi dolgozók sorsa, amikor egy világjárványban elengedhetetlen szükség van a segítségükre, hanem békeidőben is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum