2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Jobbik: Már csak a Fidesz szerint nincsen tömeges elvándorlás

A Központi Statisztikai Hivatal ma megjelent tanulmánya az első, valóságközeli kormányzati kimutatás az elvándorlás aggasztó jelenségéről. A részben uniós kutatás szerint 350 ezer magyar ember vándorolt ki a nyugat-európai országokba, elsősorban Ausztriába, az Egyesült Királyságba és Németországba. Az Orbán Viktor szerint kalandvágyból külföldre távozó honfitársaink átlagos életkora 38 év, tehát középkorú, sőt vélhetően családos ember. Szemben a magyarországi, hozzávetőlegesen 42%-os adattal, a külföldön élő magyarok 84%-a dolgozik, vagyis kijelenthető, hogy a munkalehetőségek hiánya és a létminimum alatti fizetések voltak a vezető indokai távozásuknak.

Sajnálatos módon a II. Orbán-kormány négy éve alatt a mindent átható bizonytalansággal, a tervezhetőség hiányával és konkrét elhibázott lépések kel hathatósan hozzájárult az elvándorlás drasztikus növekedéséhez. Ezt súlyosbítandó, még a probléma nagyságát sem vallotta be a Kormány és vallja be a mai napig. A Jobbik bízik benne, hogy a kormányzat saját adatainak talán hinni fog, és végre kellő komolysággal, illetve hatékonysággal fogja kezelni a hamarosan demográfiai katasztrófát okozó elvándorlást.

A Jobbik a riasztó adatok alapján ismét azt kéri, hogy a mellébeszélés helyett végre jöjjön el a cselekvés ideje, és egy átfogó, oktatási helyzetre, munkanélküliségre és lakhatásra kiható programcsomaggal tegye meg a szükséges lépéseket a Kormány. Azokat a lépéseket, amelyek a még itt élő fiatalok és idősebbek itthon tartása, a gazdasági menekültek hazacsábítása miatt elengedhetetlenek. A Jobbik javaslatait, programját eddig is közkinccsé tette a témában, és ezúton jelezzük, hogy egy ilyen súlyos nem szégyen más tollával dicsekedni.

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek