2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Jobbik: Kriza Ákos kérdezze meg a miskolciakat, akarnak-e Világsátort

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a miskolci Fidesz és az MSZP kéz a kézben megszavazta, hogy 1,7 milliárd forintért Roma Kulturális Központ épüljön Miskolcon.
A nagykoalíció Miskolcon is összeállt, hangsúlyozta Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján. Utalt arra, a legutóbbi közgyűlésen a Fidesz és az MSZP képviselői egymásra licitálva fejezték ki örömüket, hogy a kormány Miskolcra hozná a Világsátor nevű projektet.  A vitában és a szavazásnál egyedül a Jobbik mondott nemet a cigányközpontra, vagyis Jakab szerint egyedül a Jobbik képviselte a miskolciak érdekeit.

Hozzátette, a felzárkóztatásra elköltött milliárdok eddig semmilyen pozitív eredményt nem produkáltak, ellenben szerinte van olyan település Magyarországon, ahol pénz nélkül, pusztán a törvények következetes betartatásával megoldották a cigánykérdést. „Az egykor vérpataknak nevezett Érpatakon ma törvényesség és rend honol.” „Sajnálatos, hogy Miskolc egykori és jelenlegi vezetői döntésükkel nem a rend, hanem az újabb pénzköltés útját választották”, fogalmazott a radikális politikus. Ráadásul – mint mondta – egy olyan projekt kapcsán tették mindezt, ami újfent az üzeni a magyar embereknek, a jövőt itt már nem nekik építik.

A Jobbik követeli, mielőtt Kriza Ákos ünnepélyesen letenné az alapkövet, kérdezze meg a miskolciakat: akarják-e vagy sem, hogy városuk a roma kultúra központjaként kerüljön fel Európa térképére.  Ha a villamos színéről fontosnak tartotta kikérni a lakosság véleményét, akkor most se mulassza el ezt megtenni, még akkor sem, ha fél a választól.” – zárta gondolatait a képviselő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek