2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Jobbik: Engedjék félárbócra a Karmelita, a Sándor-palota és az Országház nemzeti lobogóit!

Jobbik: Engedjék félárbócra a Karmelita, a Sándor-palota és az Országház nemzeti lobogóit!

Magyarország – a második világháború óta nem látott – legnagyobb drámáján megy keresztül. Családok tízezrei élik át a legnagyobb veszteséget, hozzátartozójuk végleges elvesztését. Mindezt úgy, hogy még búcsút sem tudtak venni szeretteiktől. Mára már annyi ember halt meg, mintha Szentendre teljes lakossága tűnt volna el. És jelenleg is nap mint nap annyian veszítik életüket a járvány következtében, mintha 24 óránként lezuhanna egy utasszállító repülőgép tele magyar állampolgárral. A magyar állam vezetői, közjogi méltóságai sem mehetnek el ezen tények mellett érzéketlenül. A néppárti Jobbik vallja, hogy a koronavírusban elhunyt honfitársainkról méltó módon kell megemlékeznünk, ezért levélben kértük mindhárom közjogi méltóságtól, Orbán Viktortól, Áder Jánostól és Kövér Lászlótól, hogy együttérzésük jeleként engedjék félárbócra a Karmelita, a Sándor-palota és az Országház nemzeti lobogóit!

„Több mint 26 000 halott és a világ legrosszabb halálozási mutatójának árnyékában nem loboghat büszkén a magyar zászló.

Lobognia mindig kell, de közös gyászunk idején ez nem történhet máshogy, mint félárbócon.

A zászlók félárbócra engedése a közös gyász mementója kell, hogy legyen.

A félárbócra vont zászló igényli a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a parlamenti elnök együttérzését is, az áldozatok hozzátartozóival történő együttérzést.

A félárbócra vont zászló a magyar emberek, a magyar nemzet közös gyászának jele!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…