2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Jobbik: a rabkórház pénzéből fejlesszék a Borsod megyei kórházat

A Jobbik azt szeretné, ha a rabkórházon megspórolt pénzből a Borsod megyei kórházat fejlesztenék, közölte keddi sajtótájékoztatóján Jakab Péter, aki egyben reagált a kormány bejelentésére is, miszerint összevonják a városi és a megyei kórházat Miskolcon.

A nemzeti néppárt szóvivője elmondta, miután a Jobbik és a lakosság közösen megakadályozta a Miskolcra tervezett rabkórház megvalósítását, meg kell teremteni a lehetőségét, hogy a börtönkórházra szánt milliárdokból a miskolci betegellátást fejlesszék.

A politikus rámutatott: korábban a megyei, illetve a városi kórház több fejlesztési kérelmét is elutasította az Orbán-kormány. Nem támogatták többek között ultrahang és röntgen berendezések beszerzését, a központi sterilizáló, illetve az idegsebészeti ellátás fejlesztését sem. „Ha rabokra jutott volna pénz, jusson a miskolci, borsodi betegekre is, ezért arra kérjük a kormányt, a szükséges összegek átcsoportosításával biztosítsa a fejlesztésekhez szükséges forrást” – közölte a szóvivő.

Nem az összevonásra!

Jakab Péter a sajtótájékoztatón reagált Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár bejelentésére is, miszerint összevonják Miskolcon a megyei és a városi kórházat. A jobbikos politikus közölte: nem értenek egyet az összevonással, ami szerintük nem a szakmaiságról szól, pusztán az egészségügyet bekebelező „fideszes kisgömböcök, földesurak” hatalmi harcáról, amiből a betegek fognak vesztesként kikerülni. Az integráció a városi kórház leépítésének újabb lépcsője, amire nemet kell mondani.

„Aki a nép pártján áll, az tudja, hogy az itt élőknek nem egy kiüresített városi és nem egy agyonterhelt megyei kórházra van szükségük, hanem két önállóan fejlődő intézményre. Ennek megfelelően, amennyiben a Jobbik megkapja a nép a felhatalmazását, véget fog vetni a fideszes földesurak eszement kórházrombolásának” – fogalmazott a szóvivő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek