2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Jobbik a miskolci felsőoktatásról

A Fidesz lemészárolja a miskolci felsőoktatást – hangzott el a Jobbik csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Pakusza Zoltán
a Jobbik oktatásért felelős helyi szakpolitikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány pont ott szüntette meg az államilag finanszírozott képzések jó részét, ahol az országos átlagnál nehezebb anyagi körülmények között élő családok képtelenek kigazdálkodni a tandíjat. Ezzel a Fidesz ahelyett, hogy megtartaná a vidék magyarságát, rákényszeríti a tanulni vágyó miskolci fiatalokat, hogy elhagyják szülővárosukat, miközben azokat, akik nem tudják vállalni az utazás és a megélhetés költségeit eleve kizárják a továbbtanulás lehetőségéből.
Vagyis a Fidesz kormány egy egyre vékonyodó réteg kiváltságává teszi a tanulás lehetőségét, ugyanakkor az oktatási rendszerből anyagi helyzetük miatt kiszorulóknak nem biztosít munkát – hangsúlyozta Pakusza.
Mindezeken túl a politikus kifogásolta, hogy a kormány a jelenlegi gazdasági környezethez igazítja a felsőoktatást, noha annak produktuma csak évek múltán válik kézzelfoghatóvá. Ezzel pedig azt üzeni a kormánypárt, hogy Magyarország gazdaságát 5-8 év múlva is ugyanilyennek képzeli el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek