2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Jó magyar bor – olasz lőre: félidőben 1–0

A Jobbik üdvözli, hogy négyévnyi semmittevés után a kormány végre megtette az első lépéseket az olcsó, rossz minőségű olasz borok behozatalának megállítása érdekében. Hogy a Jobbik kitartó nyomására vagy sem, azt sose fogjuk megtudni, a lényeg, hogy egy csütörtöki rendelkezés alapján – miszerint a NÉBIH nehezíti a forgalomba hozatali engedélyek megszerzését – végre mentesítve lesz az idei szüret a borimporttól, esélyt adva a reális szőlőfelvásárlási árakra.

A Jobbik-frakció tagjaként magam is az elmúlt években többször szorgalmaztuk a nagy mennyiségű és rossz minőségű borimport elleni fellépést. Ez ugyanis olyannyira lenyomja a borok és a szőlő felvásárlási árait, hogy tisztességes magyar gazdák ezrei csak áron alul, ráfizetéssel tudják eladni a szőlőtermést, vagy pedig nem tudnak túladni a borukon. Noha a kérdés több éve napirenden van, sőt kormánypárti képviselők is elismerték a probléma égető voltát, ezidáig mégsem történt semmilyen kormányzati lépés az ügyben.

A mostani módosítás mindenképp egy előrelépés, de semmiképp nem végleges megoldás, hiszen ez a változás még nem garancia a probléma hosszú távú megoldására. A Jobbik ezért felszólítja a kormányt, hogy mielőbb hajtsa végre a többi szükséges időtálló intézkedést is, mellyel több ezer magyar család számára válnak végre kiszámíthatóvá a mindennapi munkavégzés körülményei és lesz biztosítva számukra a tisztességes megélhetés.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…