2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Ismét túltolta a Fidesz a biciklit

A Tour de Hongrie nemzeti kerékpáros körversenyre vontak el több mint 90 millió forintot a szociális és gyermekvédelmi ágazat dolgozóinak pótlékára szánt összegből – írja a Magyar Nemzet az Emmihez benyújtott közérdekű adatigénylésükre kapott válaszra hivatkozva.
A szociális szféra 93 ezer dolgozójának valódi bérrendezése ugyanakkor továbbra is késik. Számtalan hangzatos ígéret volt béremelésről, életpályamodellről, de valójában csak odavetett pótlékokat kaptak az ágazat dolgozói, akik az elmúlt évek során több alkalommal hangot adtak a problémának. A Jobbik is folyamatosan szorgalmazza a szféra béremelését. Eközben a kormányzati sikerpropaganda ellenére sem anyagilag, sem erkölcsileg nincsenek megbecsülve a segítő hivatást választók, pedig nap mint nap végzik áldozatos munkájukat – többek közt – a gyermekvédelemben, az idős-, a fogyatékos-, a hajléktalan-ellátásban, a pszichiátriai, illetve a szenvedélybetegek segítésének területén. Kérdés az is, a Tour de Hongrie szervezői vajon tudják-e, örülnek-e neki, hogy ettől a keveset kereső, sokat dolgozó ágazattól vonják el a nekik adott támogatást.

Felháborító, hogy egy ilyen mértékben forráshiányos ágazattól versenysportra csoportosítanak át, pedig lett volna helye annak a 90 millió forintnak akár a szociális szférában dolgozókat, akár az ellátórendszer intézményeit, ellátottait tekintve. Egyértelmű: a Fidesz ismét túltolta a biciklit.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…