2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Igazi férfi: mentelmi jog mögé bújik Daher Pierre

A borsodi Jobbik kifogásolja, hogy a Fidesz-KDNP nem adta ki Daher Pierre fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát, amit a Kazincbarcikai Járásbíróság kért ki könnyű testi sértés gyanúja miatt. Jakab Péter, a párt Borsod megyei alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, senkinek nincs joga bántalmazni egy nőt, és senkinek sem kötelessége eltűrni a bántalmazást, ezért a Jobbik kiáll a kazincbarcikai kórházvédő aktivista mellett, akit a hírek szerint Daher Pierre a karjánál fogva rángatott meg.

Mint mondta, a sértett mindezt fényképekkel, látlelettel és hangfelvétellel is tudja bizonyítani. Jakab Péter úgy véli, az Országgyűlés Mentelmi Bizottságának kereszténydemokrata elnöke nem kíváncsi az igazságra, ezért állíthatta azt a Parlamentben hangulatkeltő, cinikus módon, hogy a hölgy „az igazgatói szobába behatolt, és verte a cirkuszt”, illetve, hogy az incidens után „nem volt képes kék zöld foltokat produkálni”.

„Őszintén szólva azon sem csodálkoznék, ha a hölgy verte volna a cirkuszt azok után, hogy a Fidesz Daher Pierre vezetésével leépít egy olyan egészségügyi intézményt, amely 120 ezer ember ellátásáról gondoskodik. Ennek ellenére a hangfelvétel egyértelművé teszi, ki veszítette el a türelmét, ezért sokkal óvatosabb, és legfőképp keresztényibb hangnemet várunk el Rubovszky György KDNP-s bizottsági elnöktől.” – fogalmazott a jobbikos politikus.

Újságírói kérdésre, miszerint hallotta-e az alelnök az ominózus hangfelvételt Jakab azt válaszolta, ismeri a felvétel tartalmát, és azt tanácsolja Daher Pierre-nek, ne várja meg a nagyobb botrányt, mondjon le képviselői mandátumáról. A Fideszt pedig arra kérte, ne bújtassa mentelmi jog mögé képviselőjét, akinek – Jakab Péter szerint – mint minden más állampolgárnak, vállalnia kell a tettei következményét.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek