2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Idén is felbukkantak a drogok a Sziget fesztiválon

A 21. Sziget fesztiválon újabb drogdílereket állított elő a rendőrség az előző évekhez hasonlóan, akiknél több csomagnyi kábítószert találtak, amit a fesztiválra igyekeztek becsempészni.

A legtöbb kábítószerárus a fesztiválokon résztvevő emberekben látja a lehetőséget, azok közül is a fiatalokban, akiket könnyen rábeszélnek a kábítószer kipróbálására, amennyiben nem rendelkeznek helyes információkkal a drogok hatásairól. A BRFK III. kerületi rendőrkapitányságának vezetőjének elmondása szerint a Sziget fesztiválon 27 embert vettek őrizetbe többségében drogfogyasztás miatt. A rendőrség több száz gramm növényi származékot, illetve porállagú kábítószert, valamint tablettát foglalt le, melyek nagy része marihuána volt, de találtak mellette hasist és ecstasyt is.

A fiatalok felvilágosítása a drogok veszélyeiről létfontosságú ma Magyarországon, hiszen a fiataljaink csak így tudják meghozni a megfelelő döntést, amikor egy díler vagy egy barát kábítószert kínál nekik. A Drogmentes Világért Alapítvány hazai önkéntesei a felvilágosítás érdekében a Sziget fesztivál ideje alatt több ezer Az igazság a drogokról füzetet osztottak szét a résztvevőknek, melyekből tájékozódhattak a különféle drogok ismertetőjegyeiről és veszélyeiről.

A drogellenes szervezet önkéntesei is tapasztalják, hogy a fesztiválok idején elég sűrűn előkerülnek a tudatmosósító szerek, ezért a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) alkalmából megrendezett szabadtéri fesztivál bejáratánál is jelen voltak a felvilágosító füzetekkel, hogy eljuttassák az igazságot a drogokról az embereknek.

A Drogmentes Világért Alapítvány egy nonprofit közhasznú szervezet, amely valós információkkal látja el a fiatalokat és a felnőtteket a drogokról, hogy tájékozottan dönthessenek a drogmentes életmód mellett.

„A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!” – jelentette ki L. Ron Hubbard, amerikai humanitárius. Ezeket a szavakat szem előtt tartva az alapítvány a világméretű önkéntesi hálózatán keresztül 56 millió ismertetőt osztott szét megalakulása óta, és mintegy 120 országban több tízezer drogfelvilágosító rendezvényt tartott meg, valamint Az igazság a drogokról társadalmi célú hirdetéseket eddig 275 tévéállomáson sugározták, hogy minél többen megismerjék az igazságot a kábítószerek veszélyeiről.

Tudjon meg többet Ön is a www.mondjnemetadrogokra.hu oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek