2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hogyan tovább Magyarország?

” Félmillió magyar dolgozik külföldön, hazánk régióinak többsége rohamosan szakad le az európai átlagtól. Romokban az egészségügy, leépül a köz- és felsőoktatás, óriási a korrupció. Kistelepüléseink százaiban a közmunka az egyetlen lehetőség a megélhetésre.”-állt az Ökopolisz Alapítvány meghívójában, a ma esti pódiumbeszélgetésre invitáló bevezető, Gödöllőre.

Megtelt az Erzsébet Királyné Szálloda Bálterme érdeklődőkkel, szimpatizánsokkal, hiszen vendégként
Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét, és Bod Péter Ákos, az MNB volt elnökét várta Lengyel Szilvia, az LMP gödöllői képviselőjelöltje és Gémesi György, Gödöllő polgármestere. A beszélgetést Szél Bernadett megnyitóbeszéde után, Dömsödi Gábor vezette.

A miniszterelnök jelölt arról beszélt, hogy olyan nyolc év áll mögöttünk, amelyben Ő személy szerint 16-ot, vagy 24-et is öregedett, merthogy olyan országban élt, amely nem nőnek való. Mint mondta:Hiszek a változásban. Olyan miniszterelnököt akarok az ország élén látni, aki a parlamentben mindannyiunkat képviseli, mert ma ez az ország a süket fülek országa lett, itt minket nem hallgatnak, s nem kérdeznek meg.

Bod Péter Ákos nem revolverezett számokkal, adatokkal, hanem azt fejtegette, hogy innováció kell, s nem összeszerelés, fenntartható életmód kell, erős, dinamikus középosztály kell.

Lengyel Szilvia azt mondta, hogy ennek az országnak egy nagy helyrebillentésre van szüksége. Gödöllő szerencsés helyzetben van a térségben, de az nem járja, hogy más helyeken pedig egy kármentésre berendezkedett országban kell élniük az embereknek. – Remélem, hogy április 9-től egy szabad, vidám alkotó életet élő országra ébredünk!

Gémesi György:” Nem tudom, hogy a kormány milyen stratégiát követ, de, hogy baj van az biztos. No nem az, ami ma történt, hogy az 5000 fő alatti településekben elindítják a „Modern falu” programot, hanem inkább az, hogy arról senki nem beszél, hogy mi lesz 2400 olyan faluval, ahol 2000 fő alatti a lakosság. Azt nem látja be a kormány, hogy erős önkormányzatok nélkül nincs fejlődés, és nincs gazdaságfejlesztés sem.

A résztvevők kérdezhettek is a jelenlevőktől, s a legtöbb kérdés, a félelemről, az egyoldalú információról, a korrekt információ hiányáról, a békétlenségről – illetve ezek miértjeiről – szóltak.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…