2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hazugságok csapdájában Kriza Ákos és a Fideszes kabinet!

A szerdai roma tüntetés a Kriza Ákos által üzemeltetett hazugsággyár terméke: tiltakoznak az ellen a politika ellen, ami átnyúl az érintettek feje felett és csak a központi utasításnak kíván megfelelni. Mindeközben Kriza Ákos és csapata médiát-uralmát kihasználva egy teljesen képtelen és hazug kampányba kezdett.
Beszéljünk nyíltan és őszintén!

A városnak 2008-tól kezdve van Antiszegregációs terve. A terv tisztán és világosan feltárja a városban kialakult problémás részeket és meg is határozza mit és hogyan kell tenni a telepek felszámolása érdekében, az itt élőknek hogyan és milyen módon kell biztosítani a lakhatását. Mindössze annyi lett volna a polgármester feladata, hogy ezt végrehajtassa. De nem tette meg.
A korábban elfogadott Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) konkrétan meghatározza a számozott utcák sorsát. Tehermentesítő útként, kereskedelmi és sportcélú fejlesztési területként  pozícionálja a város ezen részét. Hangsúlyozzuk, hogy erről 2008-ban döntött a közgyűlés.
A város nyomornegyedeiben lévő ingatlanok jelentős része magántulajdon, tehát a város ingatlangazdálkodási rendelete nem vonatozik ezekre az ingatlanokra. Csak a MIK tulajdonában lévőkre.
A számozott utcákban kb. 200 család él. A költségvetésben nincsen nyoma annak, hogy a városnak lenne négyszázmillió forintja a „lelépési pénzre”.
Többszöri kérésre nem hajlandó a hivatal beszámolni az antiszegregációs terv alakulásáról, pedig már a 2020-ig terjedő időszakra vonatkozót is el kellene készíteni.
A stadionépítés miatt le kell bontani két utcát a számozott utcákból.
Krizáék megtévesztik a miskolciakat az aláírásgyűjtéssel és populista demagóg mellébeszéléssel. Ki ne akarná azt, hogy ne legyenek nyomornegyedek. Ebben mindenki egyet ért. Akkor miért nem hajtatja végre a polgármester azt a programot, amiről már egyszer döntött a képviselőtestület 2008-ban?  Ott van feketén-fehéren. Ebben a ciklusban nem került olyan előterjesztés a képviselők elé, ami a nyomortelepek felszámolását hatékonyabbá tehetek volna. Nem haladnak az integrációs programok. Nem történt semmi az elmúlt években. Félve attól, hogy még egy fészekrakó ügy jöhet létre a semmittevésük miatt, hozták azt a döntést, hogy vidékre exportálják a probléma megoldását. Gőgösen senkivel nem egyeztetve a választók bizalmával visszaélve hozzák döntéseiket és az utcára viszik a vitákat. Ezeket pedig a képviselőknek, szervezeti vezetőknek, politikusoknak, szakembereknek a tárgyalóasztal mellett közös megegyezéssel a város érdekében kellene meghozni. A politikának nem az utcán a helye!  
A választási hév és gőg fűtötte városvezetés etnikai feszültséget generál a városban. Kriza Ákos bebizonyította alkalmatlanságát, Miskolcon oda-vissza az utcákon masíroznak vélt vagy valós igazukért pártok és szervezetek. Kriza Ákos és kabinetje alkalmatlan a város vezetésére. Felszólítjuk, kezdjen egyeztetés az érintett felekkel és a közgyűlési pártokkal, hogy ne kerüljön városunk abba a helyzetbe, mint Sajóbábony vagy Gyöngyöspata!

DK Miskolci Szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…