2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Házasodhasson mindenki – a DK egyenlő jogokat követel mindenkinek!

A Demokratikus Koalíció üdvözli, hogy hazánkban idén is megrendezésre kerül a brit kezdeményezésű Házasság Hete, ugyanakkor felháborítónak tartja, hogy a magyar rendezvény a házasság és a család fogalmát kirekesztően értelmezi. A jelenlegi törvények csak a különböző nemű emberek házasságát teszik lehetővé, holott a házasság egy szoros érzelmi kötelék, melyet nem az határoz meg, hogy a tagjai különböző vagy azonos neműek-e.
Sajnos emiatt Magyarországon százezrek vannak, akik házasságát az állam megakadályozza vagy hátráltatja. Ezek közé tartoznak az azonos nemű párok és gyermekeik, illetve a transzneműek családjai. Mint ismert, az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatot köthetnek, de nem fogadhatnak örökbe gyereket, egymás korábbi kapcsolatból született gyermekének sem lehetnek közösen a törvényes szülei. Ez rossz a kapcsolatban élő pár tagjainak és rossz a gyereknek is.

A Demokratikus Koalíció programjának kezdettől fogva alapvetése, hogy egyenlő jogokat kell biztosítani minden magyar állampolgárnak, függetlenül származásától, vallásától vagy éppen szexuális orientációjától. A jogegyenlőség alapján a DK követeli, hogy az azonos nemű és transznemű embertársaink is házasodhassanak, fogadhassanak örökbe gyereket, és pontosan ugyanazon jogok járjanak számukra, mint a különnemű társsal együtt élő embereknek.

Sebián-Petrovszki László
pártigazgató
a DK LMBTQ-munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…