2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Hányan juthatnak még a borosgazda sorsára?

A miskolci Jobbik szerint a vácszentlászlói borosgazda esete előre vetíti az avasi pincetulajdonosok lehetséges jövőjét, ha Kriza Ákos polgárháborús állapotokat vizionáló jövőképe teljesül, és a városvezetés által magukra hagyott miskolciak megpróbálják megvédeni javaikat a fosztogatóktól. A Miskolci Járásbíróság előtt tartott sajtótájékoztatón a párt ifjúsági tagozata is szolidaritást vállalt a 7 év börtönre ítélt gazdával.

Badány Lajos önkormányzati képviselő elmondta: a pincesor leépülése immár 12 éve folyamatosan tart, az elhagyatott épületeket mélyigénytelen családok vásárolják, meg vagy rosszabb esetben egyszerűen elfoglalják. A pincetulajdonosok képtelenek borházaikat rendeltetésszerűen használni, a sorozatos betörések miatt menekülnek innen, és próbálnak szabadulni teljesen értéktelenné váló ingatlanjaiktól, amelyet a fideszes önkormányzat január 1-jétől építményadóval is terhelne. A politikus szerint, akik végső elkeseredésükben a tolvajok megleckéztetését látják egyetlen kiútnak, azokra több emberen elkövetett emberölés vádjával sújt le a bűnözőket védő hatalom.

Magyarország ma az az ország, ahol a tolvaj panaszt tehet a lopott áru minőségéért, ezt már Szilágyi Szabolcs avasi önkormányzati képviselő mondta. A politikus jelezte, számos pincetulajdonos kereste meg, kérve, tolmácsolja felháborodásukat azon bírói döntés miatt, amely 7 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a borosgazdát, aki meg akarta védeni a tulajdonát, miután az állam erre éveken át képtelen volt. A képviselő közölte: a példátlan döntés után a Jobbik javaslatot fog a Parlament elé terjeszteni a magántulajdon védelmének erősítése érdekében.

A sajtótájékoztatón a Jobbik Ifjúsági Tagozatának aktivistái is jelen voltak. Mint Fügedi Richárd, az IT országos alelnöke elmondta: fontosnak tartották, hogy kifejezzék szolidaritásukat a borosgazdával. Ennek jeleként a Miskolci Járásbíróság előtt „Én is borosgazda vagyok” feliratú lapokat tartottak maguk elé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek