2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Habony Árpád kiállítás nyílt a Szépművészeti Múzeum előtt

Saját képzőművészeti alkotásokkal érkeztek a Szépművészeti Múzeumhoz az Ifjú Demokraták aktivistái péntek délelőtt. Akciójukkal elismerésüket kívánták kifejezni Habony Árpád művészetkedvelő életvitele előtt. Mint az elmúlt napok sajtóhíreiből kiderült, a kormányzati tanácsadó faláról nem a kurvák potyognak, hanem inkább XVIII – XIX. századi műalkodások lógnak rajta.

Mint Miyazaki Jun, az IDE alelnöke elmondta, örömüket fejezik ki amiatt, hogy Magyarország a kultúra területén is jobban teljesít. Hiszen ma már olyan lazán lehet több tíz milliós festményeket is kölcsönözni, mint könyvet a könyvtárból. Javaslata szerint még lehetne jóárasítani a konstrukción, hogy csak egy havi BKV bérlet árába kerüljön a festménykölcsönzés.

Az IDE a Szépművészeti Múzeum elé ragasztott ki néhány Kerényi Imre-díjas alkotást, az ezeket készítő fiatal művészeket pedig instant tagságra javasolja a Magyar Művészeti Akadémiában. Ilyen mű például a „Habony és a nyugdíjasok”, az „Ibizai éjszaka”, a „Fehér csík”, valamint a miniszterelnökről készült portré, a „Bújócska a függöny mögött”.

A fiatal alkotók műveiket ingyen és bérmentve felajánlják Habony Árpád számára, egyetlen kikötésük van csupán. Az így megspórolt bérleti díjat kérik, hogy Andy Vajna kaszinóiban játssza el a tanácsadó, ne pedig valami spanyol lebujban. Elvégre fontos, hogy ez az összeg is inkább az új magyar tőkésosztályt erősítse.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…