2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Gyurcsány: Az igazság tanúja leszek a Sukoró-perben

KÖZLEMÉNY

Az igazság tanújaként veszek részt az úgynevezett Sukoró-ügy választott bírósági eljárásában. Az igazság pedig egyszerű: Magyarország, a Velencei tó partja gazdagodhatott volna egy egymilliárd euro értékű, háromezer embert foglalkoztató beruházással, de az akkori legnagyobb ellenzéki, a mostani kormánypárt, a Fidesz a brutális politikai támadást indított a terv ellen. Kígyót-békát kiabáltak, végül ellehetetlenítették a programot.
Most bíróságon ítélik meg a Fidesz magatartását. Nemzetközi bíróságon, olyan fórumon, amit az itthon megszokott eszközökkel nem tudnak befolyásolni. Az utóbbi napok nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy a kormány már most menekül az esetleg az ő felelősségét megállapító ítélet elől, és azokra, köztük rám akarja hárítani a felelősséget, akik mindvégig támogatták a beruházást.

Legyen világos: ma is ezt tenném, mert meggyőződésem szerint ez hazám érdeke. Az a közös érdekünk, hogy Magyarország megbízható, kiszámítható helye legyen minél több hazai és külföldi beruházásnak, mert azok teremtenek munkahelyet, új értéket, gazdagságot. És nem fogok hazudni senki kedvéért, így bárki kérésére szívesen ismételten elmondom, tisztességtelen politikai szándékok miatt hiúsította meg a Fidesz illetve a jelenlegi kormány a sukorói beruházást. Ha mindezt ráadásul jogtalanul tette, akkor meg vállalja következményeit, és ne viselkedjen megszeppent kisgyerekként, aki fél, hogy rajtakapják valamilyen disznóságon.

Gyurcsány Ferenc elnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek