2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Győzelem! A Fidesz meghátrált, és visszavonta a magyar munkavállalókat rabszolgává züllesztő gyalázatos tervezetét!

Győzelem! A Fidesz meghátrált, és visszavonta a magyar munkavállalókat rabszolgává züllesztő gyalázatos tervezetét!

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke, Bánki Erik által benyújtott törvényjavaslat a Munka Törtvénykönyvét módosította volna a dolgozói érdekekkel gyökeresen szembemenő módon. Noha az OECD-országok munkavállalói közül már így is a magyarok az egyik legjobban agyondolgoztatottak, s mindemellett az egyik leginkább alulfizetettek, a fideszes javaslat álságos módon – a munkavállalók védelmére hivatkozva – újabb béklyókat rakott volna a hazai dolgozókra, elviselhetetlenné fokozva azok kizsigerelését.

A Magyarországot mindössze kiszipolyozandó gyarmatnak, annak lakóit pedig csupán olcsó bérrabszolgának tekintő multinacionális tőke által a keményen dolgozó kisemberekkel mit sem törődő helytartóknak tollba mondott törvényjavaslat brutális támadási kísérlet volt a magyar társadalom már amúgy is súlyosan roncsolt szövetrendszere ellen.

A velejéig neoliberális, szociopata elgondolás világosan rámutatott, hogy a kormánypárt még mindig képtelen szakítani az összeszerelő-ország paradigmával, hiszen a megalázóan alacsony bérek mellett, a munkavállalói jogok csorbításával akarja „versenyképessé” tenni hazánkat. Ez az út a Jobbik szerint azonban csakis a szakadékba vezethet, ezért minden erőnkkel a javaslat megakadályozására koncentráltunk. A Jobbik nem a dolgozó magyar emberek megnyomorításával, hanem béremeléssel, a nemzeti humántőke-képző alrendszerek (oktatás, egészségügy) normális finanszírozásával, valamint a globális termelési értékláncokban elfoglalt pozícióink javításával oldaná meg a problémákat.

Az elmúlt héten egyértelművé tettük a kormányzati bulibárók számára a magyar munkavállalók üzenetét, nevezetesen, hogy ne az őket adóforintjaikkal eltartó munkavállalókéval, hanem a sajátjukkal verjék a csalánt, tehát mielőtt munkaerő-piaci rugalmasságra hivatkozva még egyet szigorítanának az amúgy is dolgozóellenes Munka Törvénykönyvén, próbálják ki, hogy milyen 36 hónapos munkaidőkeretben, több műszakban, rendes családi életet lehetetlenné tevő munkarendben, alulfizetve robotolni.

A Fidesz most megfutamodott, visszavonta a szakszervezetek megkérdezése nélkül beterjesztett szégyenteljes javaslatát. A magyar munkavállalók csatát nyertek, de a szebb jövő érdekében nem csak a csatát, hanem a háborút is meg kell nyernünk! Éppen ezért, 2018-as választási győzelme után a Jobbik radikálisan leszámol a szélsőliberális, vadkapitalista, piaci fundamentalista dogmákkal és kiszabadítja a foglyul ejtett magyar államot a multinacionális nagytőke és a hazai oligarchák karmai közül.

Ander Balázs, a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek