2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Gyors államosítás után még gyorsabb privatizáció?

Bő egy hónap alatt szavaztatta meg a kormány a narancsos kétharmaddal az „Egyes szakosított szociális és gyermekvédelmi szakellátási intézmények állami átvételét”. A Jobbik folyamatosan aggodalmát fejezte ki a vita alatt az ügyben, hogy nincs garancia az átvett ingatlanok elidegenítésének tilalmára. A kormány válasza erre egyszerűen az volt, „nem forráskivonásról, hanem forráskoncentrálásról beszélünk”, valamint „az elidegenítésre a garancia éppen maga a törvényjavaslat, hiszen tartalmazza az elidegenítési garanciákat”. És lássunk „csodát”, a törvény kihirdetése előtt egy nappal a központi költségvetéshez benyújtott 100 oldalas zárószavazás előtti módosításában felülírják ezt, a szociális és gyermekvédelmi feladatellátásra szükségtelenné vált állami tulajdonú ingatlanok értékesítését lehetővé teszik.

Kérdésünk most már csak annyi: hogyan is alakul ez a forráskoncentráció? Az önkormányzati tulajdont elveszi az állam, majd bizonyos kormányközeli körökben jó pénzért értékesíti az ingatlanokat?

Felszólítjuk a kormányt, kezdje meg az állami tulajdon teljes körű leltárfelvételét és hozza azt nyilvánosságra. Vonja vissza az irányú tervét, hogy az állami tulajdonú ingatlanokat kiárusítja! Hanyatlás helyett lépjen a gyarapítás útjára, egy szűk magántulajdon további gazdagítása helyett a magyar nemzet gyarapodását segítse elő! Fejezze be azt a szemfényvesztő politikát, melyet évek óta folytat, beszéljen és cselekedjen világosan! Ne idegen érdekek és egy a Fideszhez szorosan kötődő szűk gazdasági kör helyett végre kezdje el Magyarország, a magyar nemzet és a magyar emberek érdekeit képviselni! Ha pedig erre nem képes, ismerje el, hogy ismét a vitatható intézkedések sorozatát tetézi ebben a javaslatban is forráskoncentrációnak álcázva.

Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…