2022. 07. 5. kedd

Emese, Sarolta
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF

Gyáván megfutamodtak a fideszes képviselők Miskolcon

Nem engedte napirendre tűzni a  rabszolgatörvény helyi alkalmazását tiltó ellenzéki előterjesztést a Fidesz-KDNP frakció a kedd reggeli rendkívüli ülésen, ahová Kriza Ákos polgármester el sem jött. A 15 fős csopor t együtt vonult be, majd együtt sunnyogott ki egy hátsó ajtón,hogy ne találkozzanak azzal a 30 miskolcival, akik eljöttek azellenzéket támogatni.

Megfutamodott a fideszes többség a vita elől, mert a rabszolgatörvény mellett egyetlen érvet sem tudtak volna fölhozni. Féltek a vitától, hiszen józan ésszel belátható, hogy normális, legalább a visegrádi országok minimálbéréhez hasonló fizetést kellene adni az itthoniaknak, hogy a legkevesebbet keresők is valahogy meg tudjanak élni. Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban 130 – 140 ezer Forint körüli a nettó minimálbér, itt nem éri el a 100 ezret! Nálunk a legmagasabbak az adó-és járulékterhek: ami itt 34%, a szomszédban mindössze 14-16%.

A kormány és elvakult helytartói – élükön Kriza Ákossal – az évi 400 túlóra törvénybeiktatásával nyomorítják meg a dolgozókat, ezzel nyugdíj előtti halálba kergetve nagy részüket.

Kriza Ákos nem védi meg a miskolci munkavállalókat, Orbánéknak behódolva velük együtt eladja, elárulja az embereket!

Az áll a közleményében, hogy az ellenzéki előterjesztés okafogyottá vált, mert az önkormányzati cégeknél nem túlóráznak sokat. De amíg a törvény létezik, bármikor, bármilyen indokkal rákényszeríthetik a 400 túlórára az ott dolgozókat és a gépsorok mellett gürcölőket is. Nevetséges érv egy összeszerelő üzemeket a városba csábító polgármestertől, akinek fogalma sincs, mit jelent három műszakban 12 órázni, vagy megélni a 8 órai munkáért kapott 100 ezer Forintból.

A munkaerőhiányt  maguk idézték elő a bérpolitikával, az oktatás lebutításával, az egészségügy lepusztításával, a zsigeri gyűlölet
felszításával: élhetetlenné tették az országot, ezért menekül innen, aki csak teheti.

A Demokratikus Koalíció a többi ellenzéki párttal, a szakszervezetekkel, civilekkel együttműködve továbbküzd azért, hogy vonják vissza a rabszolgatörvényt, és folytatja az ellenállást addig, amíg Magyarország újra demokratikus, szabad állam nem lesz, ahol békében és tisztességes fizetésből élhetnek az emberek.

                                                           
A DK  miskolci
csoportja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum