2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Fokozott higiéniai és járványügyi intézkedések a kereskedőknél

A rendkívüli veszélyhelyzetben megnövekedett forgalommal és változó vásárlói igényekkel kell szembenézniük a kereskedőknek. Sok plusz energiát követel minden munkatársuktól és a beszállítóktól a lakosság folyamatos ellátása. Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint az elhúzódó rendkívül időszakban is megpróbálják kielégíteni a vásárlói igényeket  és legjobb tudásuk szerint továbbra is kiszolgálják a vásárlókat.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalatai (ALDI, AUCHAN, dm, LIDL, MEDIA MARKT, METRO, MOL, OBI, PENNY MARKET, PRAKTIKER, ROSSMANN, SPAR, TESCO) az élelmiszer- és más fontos termékek ellátásakor szigorúan betartják az országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelményeket, jogszabályi előírásokat és központi felhívásokat.

Ezek maradéktalan biztosítása érdekében az élelmiszerkereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseik mennyiségét. A dolgozók biztonságos munkavégzésének érdekében – más intézkedésekkel együtt – növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy biztosítsák a gyakoribb kézmosás lehetőségét. Az áruházakban rendkívül alapos, fokozott a takarítás.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a következőkre hívja fel a lakosság figyelmét:

  • lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot
  • az üzletekben tartsanak ésszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter
  • ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra

Az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgoznak mindannyian.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…