2023. 06. 3. szombat

Klotild, Cecília
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF

Fideszes propaganda a gyakorlatban

„Biztos vagyok benne, hogy senkit nem ér váratlanul, ha azt mondom, hogy bizony ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják” – mondta egy önleleplező hangfelvétel alapján a közmédia egyik vezető propagandistája, miközben a saját kollégáit fenyegette.

Az észak-koreai szinten álló közmédia ilyen szintű lelepleződése után minden normális országban vizsgálat indulna és azonnali felelősségre vonással járna, illetve maga a kormányfő kérné ki magának ezt a szervilis talpnyalást, de ez Orbánisztánban elképzelhetetlen. Itt fideszes politikusok igyekeznek mosni a szennyest, és Halász Jánosok mondják szemrebbenés nélkül, hogy „a közmédia egy független hely.”

Nincs ez másként abban a közel 500 sajtótermékben, amit felfalt a fideszes kisgömböc. A magukat televíziónak vagy újságnak álcázó propagandatermékek napi szinten torzítják a valóságot, amikor éppen nem nyilvánvaló hazugságokkal traktálják a közvéleményt. Mondhatni egészen pikáns, hogy amikor „beüt” a közmédiás lelepleződés, éppen akkor fedi fel szerkesztési módszereit a Fidesz udvari médiája is. Két dolog lehetséges: vagy minden „újságíró” egyszerre ugyanarra gondol ezekben a szerkesztőségekben, vagy egy központból érkezik az utasítás. Számunkra már semmi furcsa nincs abban, hogy a kormánypárti médiumok és a közmédia szinte egyszerre ugyanazokat a kérdéseket küldik el a sajtóosztályunknak, és ahogy halljuk, minden ellenzéki pártnak. A Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet, az M1 Híradó és az Origo.hu – mert róluk van szó – láthatóan nem vesződtek sokat a kérdések átfogalmazásával.

Néhány fontos dolgot rögzítsünk: a Jobbik eddig 300 sajtópert nyert többek közt a fent nevezett médiumok ellen. 2022-ben kormány- és korszakváltás lesz, fel fogjuk számolni a közpénzből kitömött fideszes propagandabázist is – éppen ezért üzenjük elsősorban a számtalan kiszolgáltatott újságírónak, hogy ne tűrjék, hogy mezőgazdasági termelőeszközként tekintsenek rájuk – most még nem késő ebből kiszállni.

A néppárti Jobbik a közmédia tűrhetetlen gyakorlata miatt, levélben fordult az intézmény vezetőjéhez vizsgálatot és a személyi konzekvenciák levonását követelve. A leleplező hangfelvétel miatt pedig a párt képviselői feljelentést tettek.

Jobbik Magyarországért Mozgalom, a magyar néppárt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kórházakba varázsolt zene
Több száz gyermek felépülésében segített már a muzsika erejével a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány, melyet 2011-ben hozott létre Seres Antal, g…

További cikkek