2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Fidesz-MSZP csörte alakult ki az augusztusi dupla családi pótlék miatt

Az MSZP azt követelte a kormánytól, hogy ne verje át a családokat a dupla családi pótlékkal, de a Fidesz szerint az MSZP veri át a családokat.
A Fidesz-frakció szerint „a gyermekes családokat egyedül a szocialisták akarják átverni”; elképesztőnek nevezték, hogy azok beszélnek a családok támogatásáról, akik „mindig csak elvettek tőlük és folyamatosan megszorításokkal sújtották őket”.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő előzőleg sajtótájékoztatón azt mondta: pártja azt követeli a kormánytól, hogy „ne verjék át” a magyar családokat, ha már bejelentették, tényleg fizessék ki augusztusban a dupla családi pótlékot. Szerinte ugyanis Rétvári Bencének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának dupla családi pótlékról szóló bejelentése „szimpla átverés”, hiszen valójában arról van szó, hogy a szeptemberi családi pótlékot utalják át augusztusban, azonban így a magyar családok szeptemberben „nulla forintot” kapnak.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta, a baloldali kormányok nemcsak elvették a családi adókedvezményt, hanem még a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Hozzátették: ha az Alkotmánybíróság nem akadályozta volna meg 2009-ben, „havi több ezer forintot húztak volna ki” a gyermekesek zsebéből a családi pótlék megadóztatásával.

Hangsúlyozták: a kormány 2010 óta nemcsak megvédte a családi pótlékot, hanem bevezette és folyamatosan bővíti a családi adórendszert, amellyel több pénz marad a családok zsebében. Úgy folytatták: a gyermekes családok iskolakezdését előrehozott családipótlék-kifizetéssel és az ingyenes tankönyvellátás kiterjesztésével is segítik. A szeptemberi családi pótlék már augusztus végén megérkezik, a most következő tanévben pedig több mint 1 millió gyerek kap ingyen tankönyvet és minden eddiginél több pénzt fordítanak az ingyenes gyermekétkeztetésre is – olvasható a közleményben.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…