2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Fidesz: a párt kitart a gyermekes családok védelme mellett

A Fidesz „a baloldal kirohanásai és a nemzetközi nyomás ellenére” kitart a gyermekes családok védelme, a családi adórendszer, a kisgyermekes anyukák foglalkoztatását segítő munkahelyvédelmi akció és a gyermekes családokat fokozottan segítő rezsicsökkentés mellett – közölte Zsigó Róbert, a párt szóvivője vasárnap, a gyermeknapon az MTI-vel.

„Szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely a gyermekes családokat cserbenhagyta és a gyermekvállalást büntette, a Fidesz kormányzásának egyik alapértékének a családot és a gyermeket választotta” – fogalmazott a közleményben a szóvivő.
A Fidesz szerint a baloldal szélsőséges gazdaságpolitikája veszélybe sodorta a gyermeket nevelő családok százezreit: a szülők fizetésének egyik felét elvitte a magas adó, a másik felét a rezsi. A gyermekes munkavállalók kezét elengedték, megszorításokkal sújtották és devizacsapdába taszították őket, otthonukra jelzálog került.
Zsigó Róbert hozzátette, hogy „ha a Gyurcsány-Bajnai-szövetségen múlna, akkor ma is ugyanazt a családellenes, veszélyes gazdaságpolitikát folytatnák, mint korábban: háromszor ekkora adókulcsot vetnének ki a szülőkre és radikálisan szűkítenék a családi adókedvezményt”.
„A családokat ma az alaptörvény védi, az örökbefogadás és a nevelőszülői hivatás támogatásával pedig minden segítséget megadunk ahhoz, hogy minél több, magára maradt gyermek is mielőbb családban élhessen. Ma nem hunyjuk le a szemünket a gyermekek elleni bűncselekmények fölött, Európa legszigorúbb büntetőpolitikája sújt le a bűnözőkre” – fogalmazott a Fidesz szóvivője.
Török Zsolt, az MSZP szóvivője vasárnap Budapesten, a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: Orbán Viktor és kormánya „rátámadt” a gyermekes családokra, a kisgyermekekre, és amit csak tudott, elvett tőlük. Úgy vélte, a gyermeknapon, háromévnyi Fidesz-kormányzás után nem sok ünnepelnivalójuk van a gyermekes családoknak. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja közölte: szembesíteni akarják a Fidesz-KDNP-kormányt és főként a Fideszt azzal, hogy a kétharmados kormányzással milyen, a gyermekeket érintő intézkedéseket hoztak.
A Demokratikus Koalíció is úgy látja, a „gyereknapon sincs ok örömre”. Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a párt politikusa az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az Orbán-kormány az utóbbi három évben iskolákat záratott be, tönkretette a köz- és felsőoktatást, tehetséges, tanulni vágyó fiatalokat zárt el az egyetemektől. Hozzátette, hogy amióta a Fidesz hatalomra került, drámaian nőtt a szegénység, gyerekek tízezrei nem jutnak naponta egy tál meleg ételhez.
Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, az Együtt-PM Szövetség politikusa az MTI-vel azt közölte: az UNICEF adatai szerint hazánkban a gyerekek többsége nélkülöz, ezzel az „eredménnyel” utolsó Magyarország az uniós országok között. „Az Orbán-kormánynak köszönhetően 2010 óta folyamatosan nőnek a jövedelmi egyenlőtlenségek, drasztikusan nő a szegénység – ezzel együtt a gyerekszegénység –, miközben csökken a középosztálybeliek aránya” – írta a közleményben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …