2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Fészekrakó 2.0: Nemcsak Diósgyőrben, az Avason is albérlethez juttatta az eszközkezelő a renitenseket

Fészekrakó 2.0: Nemcsak Diósgyőrben, az Avason is albérlethez juttatta az eszközkezelő a renitenseket

Miközben a Nemzeti Eszközkezelő a napokban egy diósgyőri panelba akart albérlőként visszaköltöztetni fészekrakókat, kiderült, az Avason már tavaly is hasonló módon segítették a hatalmon lévők a renitenseket. A Jobbik szerint ezzel Kriza Ákos, Miskolc polgármestere végképp belebukott a fészekrakó-ügybe, hiszen a városvezetés hozzájárulása nélkül mindez nem történhetett volna meg. Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője az erről tartott sajtótájékoztatón elmondta, nemrég még Kriza Ákos riogatással vádolta őket, amikor a Jobbik azonnali intézkedésre szólított fel a diósgyőri fészekrakók visszaköltöztetése kapcsán. Ehhez képest most kiderült, az Avason is történt hasonló még 2012-ben, vagyis az eszközkezelő hónapok óta vásárolhatja a renitensek lakásait. Minderről a városvezetésnek is tudnia kellett, hiszen az ügyletet a jegyző igazolása nélkül nem lehet megkötni, hívta fel a figyelmet Jakab.

Vajon hány fészekrakót segített eddig albérlethez a Fidesz Miskolcon – tette fel a kérdést ezek után a politikus. Szerinte ez azért is lényeges, mert az eszközkezelő csak a renitensek lakásait veszi át, az adósságukat nem: „Az évek óta nem fizetők adósságállományát az eszközkezelő, mint új tulajdonos – a fészekrakókhoz hasonlóan – nem hajlandó megfizetni a csőd szélén álló társasházaknak. Vagyis a fészekrakókon ismét segített az állam, a társasházakon, a tisztességes miskolciakon azonban továbbra sem” – fogalmazott a képviselő. Hangsúlyozta azt is, a Fidesz a jövőben is elnéző lesz a fészekrakókkal szemben, hiszen a vonatkozó jogszabály szerint az eszközkezelőnek csak akkor kell kilakoltatnia a bérlőt, ha az fél évig (!) nem fizeti a bérleti díjat. Közös költség esetében ugyanakkor még a fél éves elmaradás után sem kötelező felbontani a szerződést, ami Jakab szerint végképp megpecsételheti a társasházak sorsát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…