2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Ferenc pápa békét hirdet Grúziában és Azerbajdzsánban

Ferenc pápa pénteken a béke hírnökeként Rómából két kaukázusi köztársaságba, Grúziába és Azerbajdzsánba utazik. Látogatásának jelszavául a Pax Vobiscum-ot választotta. „Azért fogadtam el a meghívást, mert szeretném erősíteni a keresztényi értékeket ezeken a földeken, a vallások és a kultúrák közötti párbeszéd szellemében.  Ébren szeretném tartani a reményt, és bátorítani szeretnék arra, hogy a béke ösvényét válasszák” – mondta elutazása előtt.

Ferenc pápa Grúzia esetében olyan országot keres fel, amely a NATO tagja kíván lenni, de a nyugati szövetségi rendszer – ígérete ellenére – nem sietteti a dolgot, mert tart Oroszország reagálásától.

Azerbajdzsán évtizedek óta háborúban áll Örményországgal Hegyi Karabah hovatartozása miatt.  A pápa júniusban Örményországban járt. „A történelem arra tanít minket, hogy a béke útján nagy kitartással kell haladni, kezdetben apró, majd mind nagyobb lépésekkel közeledni egymáshoz” – vélekedett Ferenc pápa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…