2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Félmegoldásnak is kevés a kommunista nyugdíjpótlékok töredékének megvonása

A Jobbik szerint csak megkésett látszatintézkedés az az országosan összesítve havi körülbelül egymillió forintos megvonás, ami a kommunista luxusnyugdíjakat érinti a nemzeti ellenzék sorozatos követelésére, miközben például Biszku Béla több százezres juttatása sem csökken egy forinttal sem. A „Vörös csillag érdemrend”, vagy a „Fegyveres harcokban részt vett partizán” és más hasonló, kommunista kitüntetések után járó nyugdíjpótlékok megvonását üdvözölnénk, ha legalább az teljes körben és a törvényben előírt, tavaly október 31-ei határidőre megtörtént volna, ahogy azt jobbikos és fideszes képviselők közös javaslatára az Országgyűlés egy éve elfogadta. Ezzel szemben Navracsics Tibor az időhúzásra játszott, mulasztásos törvénysértésének többszöri számonkérésére törvénymódosítással, a lejárt határidő kitolásával válaszolt. Az újabb céldátum előtt két héttel a kommunista kitüntetések után járó nyugdíjpótlékok tizedéről állapította csak meg, hogy méltatlanul jár.

Ráadásul, ha a kormány nem szabotálta volna el a végrehajtást, még akkor sem érintené az például Biszku Bélát, vagy a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyészt, Mátsik Györgyöt. A törvénybe foglalt felülvizsgálat ugyanis nem vonatkozik azokra, akik az előző rendszerben pártállami vezetőként kiemelt bérezésben, ezáltal ma kiemelt alapnyugdíjban részesülnek, akár pótlék nélkül is. Ehhez a Jobbik által már 2010 júliusában benyújtott törvényjavaslat elfogadása volna szükséges, amelynek napirendre vételéről legközelebb kedden, 14 óra körül szavaz az Országgyűlés – sajnos ismét borítékolhatóan az MSZP és a Fidesz összefogásával, Biszku Béla legnagyobb örömére.

A kormány egy félmegoldásnak is kevés látszatintézkedéssel akarja kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából, miközben a kommunista luxusnyugdíjak nem száz, hanem több ezer embert érinthetnének, és évi több milliárd forintot jelenthetnének, ha az MSZMP Központi Bizottságának tagjaitól kezdve a párttitkárokon és besúgó békepapokon át a vérbírókig mindenkire kiterjesztenénk a felülvizsgálatot.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…