2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Fekete-Győr András: szövetséget kötött a Momentum és a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség

Fekete-Győr András: szövetséget kötött a Momentum és a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség

November közepén szövetséget kötöttek a Momentum és a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség független országgyűlési képviselői . Ennek a szövetségnek mindegyik fél számára fontos szerepe van: ügyek mentén és az ország sorsát alakító, átfogóbb témákban is segítik egymást a Parlamenten kívül és belül egyaránt. A momentumosok és a független képviselők is hisznek abban, hogy a cselekvő, utcai politizálásnak van értelme Magyarországon egy ilyen elnyomó rezsimben. De ez egyrészt a járványhelyzet miatt háttérbe szorult, másrészt szükség van háttérmunkára is.


Ezt a háttérmunkát kezdték most el a képviselők és a Momentum politikusai: megtartották első közös frakcióülésüket, melyen több konkrét témakörrel is elkezdtek mélyebben foglalkozni. Az ülésen részt vett a Momentum részéről Fekete-Győr András pártelnök, Cseh Katalin és Donáth Anna EP-képviselők, valamint Kerpel-Fronius Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese. Mellettük pedig a három független képviselő Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs.


Az ülésen a résztvevők megállapodtak abban, hogy olyan közös javaslatokat dolgoznak ki a következő időszakban, amelyekre a 2022 utáni kormány a zöldpolitikáját építheti, és amelyekkel Magyarország végre kiveheti a részét a klímaváltozás elleni globális küzdelemből. A fenntartható Magyarország mellett a 21. századi, emberközpontú oktatás vízióját is közösen fogják megalkotni, melynek égető hiányára a járványhelyzet is felhívta a figyelmet. A modern oktatás és a zöld jövő pedig csak akkor lesz Magyarországon elképzelhető, ha a kormányzat a milliárdokat nem propagandára és kampánytévékre költi – a kormánypropaganda megszüntetése a következő kormányzat egyik legfontosabb és legégetőbb feladata lesz, így a Momentum és a képviselők addig is összegyűjtik a propaganda leépítéséhez vezető legfontosabb lépéseket és megalkotnak egy új médiatörvény-koncepciót.


“Környezetvédelem, oktatás, korrupció: három kiemelt terület, amelyek mentén a következő hónapokban a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség politikusaival együttműködünk. Azon fogunk dolgozni, hogy közösen lebontsuk az Orbán-rezsimet, és egy igazságosabb és zöldebb Magyarországot építsünk.” – nyilatkozta az üléssel kapcsolatban Fekete-Győr András.


K. Z I.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek