2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Fekete-Győr András Mindenki oltassa be magát, amint lehet

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke online sajtótájékoztatón beszélt a közelgő, koronavírus ellen immunitást nyújtó védőoltásról.

Elmondta:

“Az év végét rengeteg haláleset és egyre növekvő munkanélküliség árnyékolja be, a kormány elkésett, kapkodó lépései miatt pedig százezreknél köszönt be Fekete Karácsony. De vannak reménykeltő hírek is: több, már tesztelt vakcina is hatékonynak bizonyult a koronavírus ellen, sorozatgyártásukat pedig akár idén is megkezdhetik.”

A vakcina kapcsán elmondta:

“Az élet csak akkor térhet vissza a normális kerékvágásba Magyarországon, ha mindannyian beoltatjuk magunkat a hatékony és bevizsgált vakcinával. A vírustagadók és vakcinaszkeptikusok számán rengeteg magyar élete múlhat: ha nem oltatják be magukat elegen, ha az átoltottság nem éri el a 70-80%-ot, 2021 őszén egy fellángoló hullámmal térhet vissza a vírus, így akik nem oltatják be magukat, potenciális veszélyt jelentenek majd mind magukra, mind a társadalomra nézve.

Emellett nyilvános oltási tervvel és sorrendel kell készülnie a kormánynak, hogy azok kapják meg először az oltást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá: egészségügyi dolgozók, a gazdaságilag és társadalmilag kritikus iparágakban dolgozók, magas kockázattal rendelkező, idős vagy beteg egyének.”

“Amint engedélyezik Magyarországon is, oltassátok be ti is magatokat, és kérjétek erre családtagjaitokat, ismerőseiteket is! Közös felelősségünk a járvány megállítása, közös felelősségünk, hogy az élet újra visszatérjen a normális kerékvágásba.” – tette hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …