2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Évi több mint 10 millióért korrepetáltatná a Fidesz a lyukói iskolakerülőket

Miskolc hétfői közgyűlésén a Fidesz újabb 10 millió forint feletti közpénzt szavazott meg egy Lyukóvölgy felzárkóztatását célzó programra, amely többek között délutáni korrepetálást biztosítana a magatartászavaros gyerekeknek – hívta fel a figyelmet pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci elnöke

A politikus szakmailag teljesen elhibázottnak nevezte a programot mondván: azok a gyerekek, akiknek az iskolán kívüli szabadideje nem megfelelően megszervezett, illetve már az iskolai és óvodai foglalkozásokat sem látogatják, azok önkéntesen ebben a programban sem fognak részt venni.

Véleménye szerint ezt a pénzt a jelenlegi óvodai és bölcsődei körülmények javítására kellene fordítani, valamint a szülők felelősségét megvizsgálni a kérdésben. A jelenleg hatályos gyermekvédelmi törvény kimondja, hogy a gyerek értelmi, érzelmi, erkölcsi és testi fejlődéséért a szülő felelős, ezért is kapják többek között a családi pótlékot – mutatott rá Pakusza, aki szerint gyermekveszélyeztetést követ el az a szülő, akinek a gyermeke gondozatlan, nem jár iskolába, vagy nem hasznosan tölti az idejét.

Pakusza Zoltán nyomatékosította: amint ősszel a Jobbik átveszi Miskolc irányítását, csak azok a szülők számíthatnak támogatásra, akik a társadalom elvárásainak megfelelően nevelik gyermekeiket. Akik nem, azoktól a családi pótlék és az egyéb támogatások megvonásra fognak kerülni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek