2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Erről a belső forradalomról még a tanárok sem beszéltek

A magyar emberek számára két nagy forradalmi hónap van. A szívdobogtató március, és a reményteljes október. Tavasszal szinte a márciusi ifjakkal együtt dobban a szívünk, októberben pedig újra átéljük a korabeli hősök reményeit. Ismerjük a történelmi eseményeket a tanáraink elmondásaiból, a privát olvasmányainkból, vagy akár még személyes beszélgetésekből is talán. Azonban nézzünk most egy másfajta forradalmi eseménysorozatot, ráadásul egy olyat ami még a magyarokon is túlmutat, és amiről nem is nagyon beszéltek nekünk a tanáraink!

Forradalom kontra reform

Az iskolában jellemző volt különböző fogalmaknak és kifejezéseknek a pontos meghatározása és definíciója. Jól emlékszem hogy a történelemtanárom, már-már a japán haikuhoz méltó töménységgel írta le nekünk a forradalom és a reform közti különbséget. Forradalom az, ami gyökeresen megváltoztatja az adott viszonyokat, a reform pedig csak felszínes átalakításokat hajt végre. Aztán persze mélyebben is kifejtette a témát, de eközben mi már a délutáni vidám focizásról álmodoztunk. Az emberiség történelmében lévő háborúk, forradalmak, vagy éppen reformok sokasága közül, van egy igazán különleges, amiről nem beszéltek a tanárok. Arról ami éppen mostanában zajlik.

A belső forradalom

És ez bizony valóban egy gyökeres átalakulás. Olyan ami a mélyben változtatja meg a helyzetet. A „forradalmárok harca” itt már nem a pesti utcákon, nem is csatamezőkön, nem klubokban, kávéházakban ,vagy éppen a parlamentben zajlik, hanem belül. Magunkban, mindenkiben egyénileg. Ez pedig az önismeret forradalma. A spiritualitás és a meditáció forradalma. A világon ma már egyre nagyobb lendülettel zajlik egyfajta önmagunkra ébredő forradalom. Ki-ki a maga módján vesz ebben részt. Vannak akik előtt ez még láthatatlan és nem is foglalkoznak vele. Vannak akik oldalról, gyanakvó pislantásokkal és méricskélésekkel figyelik a folyamatokat, vannak azonban akik már kóstolgatják, ízlelgetik, vannak akik pedig szó szerint fejest ugrottak bele. Van aki divatból, van aki üzletből, van aki sznobságból, de van aki őszinte törekvésből és vágyakozásból foglalkozik a témával.

És itt bizony nemcsak a reformok szintjén, a felszín kapargatásával történik a folyamat, hanem valódi forradalmi átalakulás megy végbe. A materialista, anyagközpontú világképből egyre többen lépegetnek a finomabb szintű világ irányába. Itt a modern világban a régi korok és mesterek bölcsessége talál új befogadókra, újabb felfedezőkre. Emberek tömegének kerül a figyelme, a külvilág egyre tolakodóbb és sokasodóbb vad ingerei után belülre. Egyre tudatosabban fedezik fel értelmi és érzelmi világukat, és egyre tudatosabban meditálnak, már az ezeken is túlmutató területeken. Önmaguk létezésének mélyebb átélését és harmóniáját keresik, és mindez már nem kívül zajlik, hanem egyre inkább belül, magunkban. Amolyan belső forradalom, belső meditáció, teljes átalakulás által. Itt már nem a felszínt kapargatják a résztvevők. Na de kik is ők pontosan?

A forradalom új generációja

Ami nem életkor, hanem inkább hozzáállásfüggő. Az emberiségnek ez az új generációja, amely egyre tudatosabban fogja megvalósítani a harmonikus és örömteli létezést mind önmagával, mind embertársaival, mind a földbolygóval együttműködésben. Ők egyre nagyobb örömben, békében és boldogságban fogják magukat találni. Persze ahogy egyik forradalom sem könnyű, így ez sem az, ráadásul itt az „ellenség” legfőképpen belül van, mi magunk vagyunk azok. Saját magunkat tudjuk vagy visszahúzni, akadályoztatni, vagy előrelendíteni, fejlődésre ösztönözni. Kívánom az olvasó részére hogy fedezze fel önmaga számára ezt a belső forradalmat. Leljen rá a belső békességére, nyugalmára, örömére! Élje át a létezés harmóniáját Ön is, és csatlakozzon az egyre tudatosabban, meditatívabban, boldogabban és emelkedettségben élők csendes társadalmához! Mindannyian csak jól járhatunk vele. Ön is, mások is, a Földanya is. Miért ne tennénk hát? Forradalmárok fel! Előre a tudatosság, a béke, és a harmónia útján!

A Kolostor Őre
www.meditacionk.blogspot.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek