2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

Engem Fekete-Győr Andrásnak hívnak, nem Polt Péternek…

Ma délután zajlott Fekete-Győr András első rendes tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken a 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetésen történtekkel kapcsolatban. A Momentum miniszterelnök-jelöltjére az ügyészség 1 év 6 hónap börtönbüntetést kért, 3 évre felfüggesztve.
Fekete-Győr a bíróság előtt elmondta:

Politikusként éppúgy, mint állampolgárként, vállalom a felelősséget minden tettemért, de a fideszes ügyészség vádja nevetséges. Semmilyen bűncselekményt nem követtem el, magatartásom nem volt erőszakos, és nem akadályozta a rendőröket a munkájuk végzésében. A magyar rendőrséget tisztelem, értük is tüntettem.”

A Momentum miniszterelnök-jelöltje a tárgyalás utáni sajtótájékoztatón a következőket mondta:

“A hatalom szereti vegzálni a momentumosokat: a Momentum TizenX aktivistájára egy jachtparkoló felfestése miatt küldték rá a gyámügyet, gyulai aktivistánkat a helyi fideszes polgármester vitette be a rendőrségre egy komment miatt, Donáth Annát a rabszolgatörvény alatt húzták a rendőrsorfalba és vitték be a rendőrösre, míg nemrég Szemző Áront rabosították egy 3D-s zebra veszélyes útszakaszra való felrajzolása miatt.

Elképesztő, hogy olyan momentumosok ülnek a vádlottak padján, akik az emberekért cselekednek. Engem Fekete-Győr Andrásnak hívnak, nem Szíjjártó Péternek, aki egy oligarcha jachtján nyaral, nem Polt Péternek, aki a bűnt pártolja, nem Tiborcz Istvánnak, aki az adófizetők pénzén gazdagodik.

A 2022 utáni új Magyarországon nem fordulhat majd elő, hogy Magyarország kifosztóit futva hagyja az ügyészség. A Momentum rendszerváltás-terve pontosan rögzíti, mit teszünk a kormányzás első 3, 30 és 300 napjában. Kész tervünk van arra, hogyan fogjuk jogállami eszközökkel, gyorsan és hatékonyan elszámoltatni a felelősöket, visszaszerezni Magyarországot és megakadályozni az ellopott vagyonok és a bűnözők kimenekítését.  Most vasárnap mutatjuk be a Momentum Új Rendszerváltás programját, amely az elszámoltatás módjáról és a jogállami keretek kiépítéséről szól majd. “

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum