2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Embert öltek a bűnözők, miközben a polgárőrök ellen indult eljárás

Miközben a rendőrség a kormány utasítására a közbiztonságért tenni akaró polgárokat vegzálja és próbálja ellehetetleníteni, ismét  magyar embert gyilkoltak Hajdúhadház közvetlen közelében. A  hazai sajtó jelentős része által is eltitkolt emberölés ráadásul ott történt – a Hajdúhadház melletti Rákóczikert területén -, ahol állítólag a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium jelentősen megerősítette a rendőri állományt, s ahol Orbán Viktor az ország többi pontjához hasonlóan két hét alatt rendet ígért. Bizonyára fontosabb dolga akadt a helyi hatóságoknak, minthogy megakadályozzák a legsúlyosabb bűncselekményeket, hiszen  már alkalmazták is a Fidesz-MSZP-LMP nagykoalíció által a polgárőrök tevékenységének ellehetetlenítésére kitalált, múlt héten elfogadott jogszabályt. Eljárást indítottak azon polgárőrök ellen, akik – egy erdészettel kötött megállapodás értelmében járőröztek – korábban tetten értek egy tucat cigány származású fatolvajt. A rendőrség akkor még nem, ám utólag „együttműködési kötelezettség megszegése polgárőr tevékenység ellátása során” jogcímen szabálysértési feljelentést tett a bűnözőket lefülelő polgárőrök ellen.

A napokban agyonvert férfinak a nála lévő üveg bor és cigaretta miatt kellett meghalnia. A Jobbik felháborítónak tartja, hogy Pintér Sándor és a kormány összevissza hazudozik rendről és közbiztonságról.

Már a parlamentben is felhívtuk a figyelmet: a polgárőrséggel és a Büntető Törvénykönyvvel kapcsolatos jogszabályok szigorításai a bűnözőket hozzák kedvező helyzetbe, így minden egyes gyilkosságért és a tisztességes emberek sérelmére elkövetett bűncselekményért az eddigieknél is nagyobb felelősség terheli a második Orbán-kormányt és szövetségeseit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …