2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

Emberi jogaikért álltak ki a fiatalok Budapesten

A Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány demonstrációs sétát tartott Budapesten a Nyugati térről az Oktogonon keresztül a Hősök terére december 10-én délelőtt.

A séta alatt felhívták a figyelmet az Emberi Jogok fontosságára és betartására, valamint több mint ezer embernek adták át a Jogaikat tartalmazó kiadványokat. A Hősök terén a megérkezés után látványosan felengedték az Emberi Jogos kék színű lufikat.

A demonstráció átment Budapest legforgalmasabb részein és nagyon sok járókelő láthatta, hogy léteznek az emberi jogok és vannak olyanok, akik másoknak felhívják a figyelmét erre.

Nagyon is aktuális téma ez a mai világban és Magyarországon is, hiszen nem ritka, hogy alap jogok sérülnek a társadalmunkban és nincs elegendően ismertté téve és gyakorolva az Ember alapvető jogai.

A Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány már 10 éve dolgozik azon, hogy eljuttassa az embereknek az Emberi Jogok ismeretét. Az Alapítvány számos alkalommal rendezett hasonló demonstrációt, mert nem ért egyet azzal, hogy a mindennapokban az emberek nem rendelkeznek ezen Emberi Jogok ismeretével, és ebből számos visszaélés, probléma és diszkrimináció származik.

A világban még mindig az egyik leghatalmasabb iparág az emberkereskedelem, még mindig több millió gyermek dolgozik rabszolgaként. Elrettentő adat, hogy a gyermekprostitúció a virágkorát éli, az UNICEF 2015-ös adata alapján pedig több mint 190 ezer menekült gyermek volt nyilvántartva, akikből több ezer tűnik el a vándorlásuk közben.

Ezen állapotok ellen általában tiltakoznak az emberek, hiszen tisztességet és toleranciát szeretnének maguk körül, nem pedig gyilkolást, brutalitást és szenvedést.

A jogi szakemberek szerint – ami nemrég egy konferencián is elhangzott – az Emberi Jogok és különösen a gyermekek jogai sok vitás ügyet szülnek, mivel nincsenek egyetemlegesen alkalmazva.

Az Alapítvány ezért is szervez ilyen békés felvonulásokat, amely során a budapesti járókelőket tudja tájékoztatni az Emberi Jogokról, így járulva hozzá egy szabadabb és tisztességesebb világhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek