2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Elengedhetetlen a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak emelése

A Jobbik üdvözli a HÖOK határozott kiállását a felsőoktatási hallgatók ösztöndíjának emelése mellett. A legnagyobb hallgatókat képviselő testület döntése azért is örömteli számunkra, mert a Jobbik már évek óta hangoztatja a kérdés mielőbbi rendezését, legutóbb pedig már költségvetési módosító javaslatot is benyújtottunk ennek érdekében. Sajnos hiába tettük ezt, a kormánypárt gondolkodás nélkül leszavazta azt.

A Jobbik szerint az ösztöndíjak emelése több szempontból is jogos és sürgető. Egyrészt mert 2007 óta nem változtak az ilyen célra fordítható források. Másrészt manapság sajnos nagyon sok fiatal családjának anyagi helyzet miatt nem jelentkezik egyetemre, főiskolára, mely helyzetet javíthatná egy nagyobb mértékű egyetemi hozzájárulás a hallgatói lét költségeihez. A tanulmányi és szociális ösztöndíjak emelése továbbá egy apró, de mégis nagyon fontos és előrevivő lépés lenne abból a szempontból, hogy a fiatalok érezzék, hogy fontosak, számít rájuk az ország. Ez elengedhetetlen, amikor soha nem látott magasságokban van a kivándorlási kedv.

A Jobbik, ahogy eddig is, úgy ezután is kiáll a hallgatói ösztöndíjak növelése mellett. Bízunk benne, hogy a folyamatos nyomás a kormányt is rá fogja bírni, hogy mielőbb tegye meg a szükséges lépéseket, és a saját holdudvaruk gazdagítása helyett a jövő generációjának itthon tartására fordítsanak pénzt.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek