2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Elég volt a banki uzsorából!

A Jobbik megdöbbent azon a pofátlan banki magatartáson, amit a legnagyobb magyarországi pénzintézet is követ a magyar lakosság maximális kifosztása érdekében.
Az interneten terjed pár napja egy levél, amelyben az OTP Bank által Magyarországon és Romániában a személyi kölcsönökre alkalmazott hitelkamatokat hasonlítja össze. A magyaroknak felszámítandó teljes hiteldíj mutató 32,27 százalék, míg a románoknál csupán 14,85 százalék. Az adatok helyességéről mindenki meggyőződhet az említett pénzintézet magyar és román honlapján.

Ez a példa is kiválóan mutatja, hogy a hazai bankszektor olyan mértékben szemtelenedett el a korrupt és alkalmatlan kormányzatok – beleértve a másfél éve kormányzó második Orbán-kormányt is – cinkos hallgatása közben, hogy az Európai Unión belül ezt csak Magyarországon merik megcsinálni. Egyértelmű és határozott jogszabályok helyett nem önkéntesen alkalmazandó bankkódexet kell elfogadni, miként a devizahitelesek helyzetének megoldását sem a kereskedelmi bankokkal folytatott egyeztetésektől lehet várni. Miközben a bankok a rájuk kivetett bankadó, majd az esetleges rögzített árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége miatt – amellyel a feltételek miatt alig fognak tudni élni – folyamatosan arról panaszkodnak, hogy a nyereségük csökkentése veszélyezteti az egész hitelezési rendszert, fehéren-feketén kiderült, hogy Európában a magyarokat sarcolják meg legjobban.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnal alkosson olyan jogszabályokat, amely véget vet a magyar emberek bankok általi megsarcolásának, és értésére adja a bankszektornak, hogy Magyarországon sem lehet dupla haszonkulccsal dolgozni!

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik Gazdasági Kabinet elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek