2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

El a kezekkel az alapítványi szakképzéstől!

A Jobbik felháborodva értesült a kormány 2017-2018-as tanévre tervezett szakképzési keretszámokat tartalmazó dokumentumáról. A Fidesz–KDNP ezen szakmaszerkezeti, minden ésszerűséget nélkülöző döntése katasztrofális következményekkel bír, mivel gyakorlatilag ellehetetleníti az alapítványi szakképzést.
Ez a legújabb államosítási, centralizáló kísérlet ékes példája a már megszokott arroganciának, és annak, hogy a kormány mást tesz, mint amit mond. A szakmai szervezetekkel és az érintettekkel való mindenfajta egyeztetés nélkül meghozott döntés véleményezésére mindössze négy nap állt rendelkezésre, amelyből kettő hétvégére esett. A kormány, miközben folyamatosan a szakképzés reformját hangoztatja, addig ezzel a lépésével megszünteti az államilag támogatott alapítványi szakképzési férőhelyek számát, és közvetve felszámolja az egyébként hiányszakmákban minőségi színvonalon működő alapítványi szakképzéseket. Ennek következményeként számtalan gyermektől veszi el a szakma- és érettségiszerzés lehetőségét, súlyosan megnehezítve a továbbtanulás és munkavállalás esélyeit.

A Jobbik mindezt teljességgel elfogadhatatlannak tartja, ezért felszólítjuk a kormányt a szakmaszerkezeti döntésének visszavonására, és az alapítványi szakképzések további állami támogatására!

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, az oktatási bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek