2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Éhező gyermekek tízezrei Magyarországon – kik segítenek rajtuk?

Az ENSZ Közgyűlése 2008-ban azzal a céllal hívta életre a Humanitárius Világnapot, hogy tisztelegjen minden olyan aktivista, szervezet vagy szakember előtt, akik a humanitárius ügyek szolgálatában állnak.

Magyarországon a gyermekek harmadát érinti a szegénység, az éhezés és a társadalmi kirekesztettség. Ennek fényében kiemelten fontos, hogy segítsük és védjük őket.

Csatlakozva ehhez a gondolathoz,  megrendezték a 2. Humanitárius világnapi találkozóját, amelynek az “Együtt a gyermekek jövőjéért” címet adták.

A rendezvény célja a magyar civil szervezetek összefogásának erősítése volt, mivel közösen eredményesebben lehet javítani a rászoruló családok helyzetén.

Elsőként Lange László kapott szót, aki egy rövid, képes beszámolóval mutatta be a szcientológia önkéntes lelkészek tevékenységét. Látható volt, hogy a széleskörű nemzetközi tevékenység mellett Magyarországon rendszeresen segítenek az árvízvédelemben, gyűjtéseket szerveznek hajléktalanoknak és rászoruló családoknak, valamint részt vesznek a helyi véradások lebonyolításában.

A Tündérpakk Alapítvány vezetője remek példáját mutatta be annak, hogyan tud néhány jó szándékú ember hatalmas tömegeket megmozgatni egy nemes ügy, a gyermekek segítése érdekében. Az alapítvány rendkívül széles palettán folytat tevékenységet a gyermekétkeztetéstől a cserépkályha-építésen át iskolai tantermek festéséig. 2016 óta 3500 családnak segítettek valamilyen módon.

A Magyar Vöröskereszt képviselőjétől megtudhatta a közönség, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt már 192 országban aktív, tevékenységét a helyi igényekhez és lehetőségekhez igazítva. Hazánkban a 30 ezer önkéntesükkel rendkívül sokoldalú munkát végeznek. Véradóverseny, balatoni elsősegélynyújtó szolgálat és élménytábor szervezése is megtalálható tevékenységük színes palettáján.

A rendezvény apropóján tanszergyűjtést is rendeztek az iskolakezdés alkalmából, amelyeket a XIII. kerületi hátrányos helyzetű gyermekek részére juttatnal el, hogy ezzel megkönnyítsék számukra az iskolakezdést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek